Вторник , 19 Март 2024
Мир

Британія збирається запровадити бальну систему для отримання робочих віз

Уряд Великої Британії оголосив про підготовку масштабної імміграційної реформи. Вона, як стверджує кабінет прем’єр-міністра Боріса Джонсона, спрямована на те, щоб залучити до Британії висококваліфікованих фахівців і знизити число мігрантів з низькою кваліфікацією, які працюють за невеликі гроші.

Нові правила, як очікується, наберуть чинності з 1 січня 2021 року, після завершення перехідного періоду в стосунках з ЄС, що діє після виходу Британії з Євросоюзу.

Реформа безпосередньо торкнеться громадян країн ЄС, особливо з Центральної та Східної Європи. Сотні тисяч громадян таких країн, як Польща, Латвія, Литва працюють в Британії. За новими правилами, їх працевлаштування ускладниться.

Реформа передбачає, що потенційних мігрантів будуть оцінювати за бальною системою. Претенденти на отримання довгострокової робочої візи повинні будуть довести, що володіють англійською мовою, і мати від роботодавця пропозицію робочого місця з зарплатою не нижче 25600 фунтів на рік – це більше, ніж зараз отримують багато працюючих в Британії мігрантів . Додаткові бали нараховуються за високий рівень освіти.

Британська влада очікує, що нова система «знизить загальний рівень міграції» і при цьому «залучить найкращих з усього світу».

Громадяни країн ЄС за новими правилами будуть прирівняні до громадян інших країн. Вони, втім, матимуть право жити в Британії без візи протягом шести місяців поспіль, але не зможуть при цьому працювати.

Опозиція і ряд представників бізнесу розкритикували план уряду, зазначивши, що вони можуть вдарити по британській економіці. Зокрема, до 20 відсотків працівників у промисловості та будівництві в Британії зараз – громадяни ЄС.

radiosvoboda.org

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Чехии предлагают ввести запрет на импорт российского и белорусского зерна

В качестве отягощения санкционных ограничений против РФ Чехия готовится к запрету на...

США отреагировали на возможное размещение войск других стран в Украине

Советник Белого дома Джон Кирби сделал заявление о том, что США не...

Как война в Украине сказалась на оборонной промышленности Финляндии?

Война в Украине значительно усилила финскую оборонную промышленность.

На какой срок перенесли суд над Дональдом Трампом?

Судебный процесс над бывшим лидером США Дональдом Трампом перенесён.