Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

Берлін: Про послаблення санкцій проти Росії не йдеться

МЗС Німеччини зазначає, що до повного виконання Мінських угод про послаблення санкцій проти Росії йтися не може. Так Берлін прокоментував озвучену у Мюнхені пропозицію “розробити дорожню карту щодо санкцій”.

У відповіді на офіційний запит Deutsche Welle у міністерстві закордонних справ Німеччини наголосили, що про послаблення санкцій ЄС проти Росії з точки зору Берліна йтися не може. “Санкції пов’язані з військовим втручанням Росії у конфлікт на Сході України. Тому вони прив’язані до повного виконання Мінських угод. Про послаблення санкцій можна буде думати лише після цього”, – зазначив у вівторок, 18 лютого речник МЗС.

Так у німецькому зовнішньополітичному відомстві прокоментували представлені 14 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки “12 кроків до більшої безпеки в Україні і євро-атлантичному регіоні”.

З Берліном ніхто не радився

В аналітичній записці, розробленій групою західних експертів-міжнародників за участі Російської ради із закордонних справ, лунала пропозиція, розробити “дорожню карту”, яка прояснила би, які дії з реалізації Мінських угод призвели би до поетапного знаття санкцій ЄС з Росії. 

За інформацією DW, представники федерального уряду не були ані задіяні у підготовці представлених у Мюнхені пропозицій щодо України, ані були заздалегідь поінформовані про цю ініціативу. Раніше українське МЗС назвало представлені у Мюнхені пропозиції “приватною ініціативою, тези якої не відповідають офіційній позиції української держави”.

dw.coml

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...