Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

В Єгипті реконструювали знамениту дорогу фараонів

Реконструкція дороги, уздовж якої встановлено 1 200 статуй з пісковика, повинна пожвавити інтерес до стародавнього храму в Луксорі

Об’єкт відвідав міністр у справах старожитностей Єгипту Халед аль-Анані. Він заявив, що 90% робіт вже завершені, – повідомляє lenta.ua з посиланням на Egypt today. Після відкриття дорога фараонів стане найдовшим музеєм під відкритим небом у світі.

Алея, на якій проходили найважливіші церемонії, присвячена верховному богу Амону – недарма кожна з 1200 статуй має голову барана (так іноді зображувався Амон) і тіло лева, що символізувало надійний захист храму від грабіжників.

Певний час культ Амона вважався провідним в Єгипті та розповсюдився далеко за межі країни. Луксорський храм, зведений майже 3500 років тому, так і називався – «Святилище Амона». З іншого боку, найбільший в Стародавньому Єгипті комплекс в Карнаці, чий вік перевищує 4000 років, включає храми, присвячені самому Амону-Ра, його дружини Мут та сину Хонсу. Обидва об’єкти були багато років тому включені в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 
Саме дорога фараонів з’єднувала Луксор з Карнаком, але з роками вона прийшла в занепад і реконструкція вартістю 340 мільйонів доларів повинна повернути алеї колишню славу.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...