Четверг , 28 Март 2024
Мир

NASA відкрило набір астронавтів для польотів на Місяць і Марс

Національне управління з аеронавтики і досліджень космічного простору оголосило про прийом заявок на участь у відборі нового покоління астронавтів для програми Artemis, що передбачає відправку людей на Місяць і Марс.

Про це йдеться в опублікованій заяві американського космічного відомства, передає 112.ua. Повідомляється, що зараз в управлінні працює 48 діючих астронавтів. “Нам потрібно більше, щоб керувати космічними кораблями, які вирушать у різні куточки космосу, щоб розширити звідані кордони в рамках місії Artemis і за їх межами”, – зазначає NASA.

Кандидати повинні мати американське громадянство і диплом магістра у сфері науки, техніки, інженерії та математики. В якості альтернативи приймається також ступінь доктора медицини або ж проходження курсів підготовки льотчиків-випробувачів. Майбутні астронавти повинні також мати дворічний досвід роботи в суміжній сфері або 1 тис. годин нальоту в якості командира реактивного повітряного судна. 
NASA підготувало 13 фахівців для майбутньої висадки на Місяць і Марс. Відібрані в 2017 році майбутні астронавти вчилися в посиленому режимі. З них 11 американців і два громадянина Канади. Серед обраних фахівців шість жінок.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...

Почему Европейский Союз продолжает склоняться к политике победы над Россией?

Лидеры Европейского Союза всё больше соглашаются с политикой победы.

Как Европейский Союз планирует перевести экономику на военные рельсы?

Европейский Союз выразил намерение поставить свою экономику на "военные рельсы".