Среда , 24 Апрель 2024
Мир

Washington Post: Трампа виправдали, але скандалу навколо України ще не кінець

Повний розгляд усіх справ Дональда Трампа в Україні, значна частина яких пов’язана з зовнішньополітичною плутаниною, організованою його особистим адвокатом Руді Джуліані, лишається не завершеним. Навіть після того, як Сенат виправдав президента США у справі про імпічмент

Про це пише Washington Post, нагадуючи про початок передвиборчої кампанії американського лідера. Тож коли з’являться нові деталі, викривальні документи й свідки – це лише питання часу. Не варто забувати й викриття з нової книги колишнього радника президента США з національної безпеки Джона Болтона.

Тож може з’явитися продовжене розслідування без чіткої кінцевої точки, яке буде й надалі ставити запитання про поведінку президента впродовж всього виборчого періоду в листопаді. Саме таких довготривалих наслідків Трамп і його союзники в Республіканській партії хотіли уникнути, коли відкинули тривалий розгляд імпічменту в Сенаті.
«Кожного дня буде спливати щось нове. Власне, це вже відбувалося щодня і щотижня», – сказав голова Комітету Палати представників з питань розвідки Адам Шифф.

Він додав, що остаточного рішення про допит Болтона у нижній палаті Конгресу поки немає. Хоча Сенат відмовився слухати його свідчення. «Загальна безхарактерність президента, його бажання дурити на виборах… Він просто не зупиниться. Нічого не зміниться, а це означає, що ми будемо й далі пильними», – сказав Шіфф.

Видання пише, що Болтон був присутнім, коли Трамп ухвалював ключові рішення. Так чи інакше скоро він розповість свою версію історії. Або це станеться під час допиту в Конгресі, або ж за посередництва його книги, публікація якої запланована на березень. Але йдеться не лише про Болтона. Діловий партнер Джуліані Лев Парнас, який стверджує, що працював на Трампа в Україні, теж висловив готовність постати перед Конгресом і розповісти свою частину історії. Після того, як бізнесмена звинуватили в порушенні законодавства про фінансування кампаній, він слідчим у справі про імпічмент документи й повідомлення.

Тим часом, тисячі сторінок пов’язаних з Україною документів виходять на світло завдяки судовим позовам громадських груп, які посилаються на закон про свободу інформації. Департамент юстиції визнав у судовому клопотанні минулого тижня, що у нього є 24 електронних листа, пов’язаних з Україною, які досі не були розглянуті. Голова Комітету Палати представників з закордонних справ Еліот Енджел сказав, що історія щодо України «точно не закінчилася». Його комітет був одним з тих, які працювали над розслідуванням у справі про імпічмент. «Я можу пообіцяти, що ми не дозволимо «зам’яти» цю проблему. Гадаю, є ще багато питань без відповідей, які американське суспільство заслуговує знати», – додав він.

Окрім України демократи збираються відродити розслідування, які вони вели до того, як у вересні Конгрес вперше занепокоївся через тиск Трампа на українського президента Володимира Зеленського. Вони, швидше за все, продовжать вимагати податкові декларації американського лідера, розбиратися у його фінансових справах й перевіряти найбільш сумнівні політичні рішення. Вони також можуть просувати законодавство, ухвалене в Палаті представників, націлене на боротьбу з іноземним втручанням у вибори. При цьому, поведінка Трампа щодо України стане зразком.
unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.

Сенат США пообещал быстро отправить законопроект о помощи Украине на подпись

Сенат США быстро примет законопроекты, выдвинутые спикером Палаты представителей Майка Джонсона.