Пятница , 19 Апрель 2024
Мир

Грета Тунберг заважає роботі шведської авіакомпанії

Виступи юної шведської екоактивістки могли привести до того, що її співвітчизники стали відмовлятися від авіаперельотів. Таку думку висловила авіакомпанія Swedavia, яка є експлуатантом 10 найбільших аеропортів Швеції, підводячи підсумки своєї роботи у 2019 році.

За минулий рік пасажиропотік у вітчизняних аеропортах Swedavia скоротився на 4% – до 40 млн осіб (у 2018 році було 42 млн пасажирів). Внутрішні перевезення скоротилися на 9%, до 12,4 млн осіб, а міжнародні – на 2%, до 28 млн осіб. На думку компанії, вплив на це зробило рух flygskam («літати соромно»), що набрав обертів після зростання популярності Грети Тунберг і пропагованих нею ідей.

При цьому Swedavia підкреслила, що з 2016 року для своїх рейсів вона закуповує 450 тонн біопалива на рік і має намір до 2025 року довести кількість викопного палива в аеропортах Швеції всього до 5% від загального обсягу пального, необхідного літакам. Крім того, вже в 2020 році всі десять аеропортів Swedavia повинні стати вуглецево-нейтральними.

Як відзначають експерти, однієї відмови від польотів для поліпшення екологічної обстановки в світі недостатньо. Для цього повинні прийматися заходи зі зниження викидів у навколишнє середовище на державному рівні, а рішення окремих пасажирів не користуватися авіатранспортом не здатне вплинути на глобальну ситуацію в цілому.

Нагадаємо, Грета Тунберг отримала всесвітню популярність після того, як в 2018 році замість навчання в школі стала щоп’ятниці приходити до шведського парламенту з вимогами посилити заходи щодо боротьби зі зміною клімату. Її ініціатива перетворилася на міжнародний рух п’ятничних кліматичних страйків FridaysForFuture

https://cikavosti.com/greta-tunberg-postavila-pid-zagrozu-shvedski-aviakompanii/#hcq=Hm0r7Or

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...