Суббота , 20 Апрель 2024
Мир

Новий закон Нью-Йорка — погана новина для російських олігархів

Штат Нью-Йорк впроваджує новаторський закон для підвищення прозорості угод із нерухомістю. Закон був прийнятий наприкінці вересня і набрав чинності у момент ухвалення.

Заможні впливові особи з колишнього Радянського Союзу довгий час використовували компанії-оболонки, зареєстровані як товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ), для покупки нерухомості на Манхеттені, часто здійснюючи оплату готівкою. Це був законний спосіб зберегти в таємниці ім’я покупця нерухомості, що дозволяв відмивати незаконні доходи. Але подібні махінації в штаті Нью-Йорк, схоже, канули в Лету.

Згідно з новим законом, при укладанні більшості видів угод з нерухомістю в штаті Нью-Йорк тепер потрібно розкривати відомості про всіх власників, менеджерів і агентів, пов’язаних з ТОВ, що бере участь в угоді. «Ініціатива клептократії Інституту Хадсона» в «Твіттері» назвала закон «поганою новиною для клептократів, що накопичують багатство в пентхаусах Манхеттена».

Неясно, чи буде інформація про власника ТОВ, яка розкривається державним органам, у відкритому доступі. Депутат парламенту штату і співавтор закону Алессандра Бьяджі повідомила нью-йоркському блогу про нерухомість, що ці відомості можна буде отримати за допомогою процедури, передбаченої законом про свободу інформації. Але деякі юристи в сфері нерухомості вважають, що особи, які беруть участь в угодах з ТОВ, намагатимуться через суди припиняти будь-які спроби розголошення цих даних.

Різні публікації з 2014 року свідчать про те, що за два останні десятиліття покупці з Росії та інших колишніх радянських республік витратили сотні мільйонів доларів на придбання нью-йоркської елітної нерухомості.

Наприклад, розслідування The New York Times у 2015 році виявило, що всього в одній багатоповерхівці, яка височіє над Центральним парком Нью-Йорка, різні покупці з Євразійського регіону були фактичними власниками 20 апартаментів загальною вартістю понад 200 мільйонів доларів. Переважна більшість покупок пов’язана з ТОВ…

Втім, інтерес олігархів до нью-йоркської нерухомості останніми роками знизився. Для цього є низка причин, у тому числі зростаюча напруженість у відносинах між США і Росією, економічний спад у Росії, внаслідок якого Кремль змушує олігархів інвестувати всередині країни, а також введення високого податку на операції з нерухомістю в місті Нью-Йорк на суму понад мільйон доларів…

Джек СТРОССЕР

EurasiaNet, США

(Матеріал публікується зі скороченнями)

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...