Вторник , 19 Март 2024
Мир

The Guardian: Людство не врятується на Марсі від бід на Землі

Висадка «Аполлона 11» на Місяці була надзвичайним досягненням. Але щойно США зробили це, здобувши перемогу над СРСР у гонці за супутник Землі все припинилося. Тому що зникла мотивація, навіщо країні витрачати такі великі кошти на освоєння космосу.

Про це в інтерв’ю The Guardian сказав британський астролог, астрофізик і головний Королівський астроном Мартін Ріс. За його словами, потреба відправляти людей в космос зникла.

«Якби ви будували телескоп Hubble зараз, ви б не відправляли людей встановлювати його. Ви б відправили роботів. Сподіваюся, пілотовані космічні місії продовжаться. Але такі ризиковані місії повинні проводити приватні компанії. Якби я був американцем, я б не витрачав гроші платників податків на пілотовану програму NASA», – сказав Ріс, додавши, що він би краще заохочував виконувати роботу в космосі приватні компанії, такі як SpaceX Ілона Маска і Blue Origin Джефа Безоса.
«Вірогідно, до кінця століття кілька авантюристів будуть жити на Марсі. Маск сказав, що хоче померти на Марсі, але не від дії середовища. І це зовсім не божевільне бажання», – сказав британський астрофізик. Він також порадив людству облишити ілюзії, що колонізація Марса допоможе йому врятуватися від змін на Землі. При цьому, на думку Ріса, в цьому питанні відомий фізик Стівен Хокінг помилявся.

«Помилково думати, що ми зможемо вирішити земні проблеми переселенням на Марс. І повністю не погоджуюся з Маском і моїм колегою Стівеном Хокінгом щодо цього. Тому що розібратися з кліматичними змінами на Землі – це дрібниці у порівнянні з тераформуванням Марсу», – пояснив вчений.
unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Чехии предлагают ввести запрет на импорт российского и белорусского зерна

В качестве отягощения санкционных ограничений против РФ Чехия готовится к запрету на...

США отреагировали на возможное размещение войск других стран в Украине

Советник Белого дома Джон Кирби сделал заявление о том, что США не...

Как война в Украине сказалась на оборонной промышленности Финляндии?

Война в Украине значительно усилила финскую оборонную промышленность.

На какой срок перенесли суд над Дональдом Трампом?

Судебный процесс над бывшим лидером США Дональдом Трампом перенесён.