Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

Вперше за 33 роки громадянин Південної Кореї втік в диктаторську КНДР

73-річний громадянин Південної Кореї втік в КНДР. І це надзвичайно рідкісний випадок. Чхе У Гук прибув у аеропорт Пхеньяна й оголосив, що переїхав у столицю півночі назавжди. Пропагандистський сайт Північної Кореї Uriminzokkiri опублікував фото перебіжчика у західному костюмі й кепці в момент його прибуття в столицю КНДР, де йому вручили букет. Після цього він прочитав заготовлену заяву з листочка.

Як пише Business Insider, втечі з демократичної Південної Кореї в комуністичну і надзвичайно ізольовану КНДР стаються дуже рідко. В цей час, рух людей в протилежному напрямку значно активніший. Щороку в середньому тисяча північних корейців ризикують життям, щоб потрапити в Південну Корею.

Чхе – син двох видатних південних корейців, які теж втекли на Північ у 1986 році, покинувши двох синів і трьох дочок. За його словами, він переїхав у Північну Корею для того, щоб працювати над об’єднанням двох країн. При цьому, Чхе подякував династії Кімів за «велику любов і турботу», якою вона наділила його сім’ю.
«Велика любов і турбота, якою великий лідер Кім Ір Сен, генерал Кім Чен Ір і лідер Кім Чен Ин наділили мою сім’ю ще з часів мого прадіда, тривала впродовж трьох поколінь до тепер», – заявив перебіжчик. «Я хочу присвятити решту свого життя втіленню об’єднання народу під лідерством Кім Чен Ина», – додав він.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...