Субота , 18 Травень 2024
UncategorizedСуспільство

Прогноз погоди на вихідні 4–5 травня: з денним теплом і нічними заморозками

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде хмарною із проясненнями, проте дощі пройдуть лише в деяких регіонах. Загалом буде тепло, тільки на сході та півночі країни похолодає, аж до нічних заморозків.

Погода в суботу 4 травня

У суботу на всій території України очікується мінлива хмарність без опадів. У східних та північних областях удень термометри покажуть +13…+16 °С, уночі — +4…+6 °С. На півдні та в центрі повітря прогріється до +17…+20 °С (уночі в центральних регіонах очікується до +7 °С, на півдні — до +12 °С). Найтепліше буде в західних областях — +22…+24 °С (уночі — +12 °С).

Мешканцям Одеської, Херсонської та Миколаївської областей варто бути обережними на вулиці — вдень тут здійметься сильний вітер (до 10 м/с).

Погода в неділю 5 травня

На півдні, сході, півночі та в центрі країни денна температура становитиме +17…+19 °С. Уночі у південних і центральних областях термометри покажуть +6…+8 °С, у східних та північних — лише +2…+4 °С. На заході країни вдень очікується +22…+24 °С, уночі — +9…+12 °С.

На більшій частині території України опадів не передбачається, лише в Сумській, Чернігівській, Закарпатській, Львівській, Волинській, Івано-Франківській і Тернопільській областях можливі короткочасні дощі з грозами.

Погода в понеділок

У середньому, денна температура по країні становитиме +19…+21 °С, у південних регіонах стовпчики термометрів піднімуться до +23…+24 °С. На сході та Закарпатті вночі очікується +8…+10 °С, в інших областях — +11…+14 °С.

У центрі, на півночі, заході та півдні України, а також на Луганщині погода на початку тижня буде похмурою, імовірні короткочасні дощі з грозами.

Увага, заморозки та агресивний ультрафіолет!

Вночі 4 та 5 травня на сході, південному сході та північному сході країни на поверхні ґрунту можливі заморозки до 0…-3 °С. Рекомендуємо подбати про теплолюбні культури за допомогою димлення, укриття та інших методів.

У вихідні на території України з 11:00 до 14:00 УФ-індекс сягатиме 6–7 одиниць. Радимо в ці години ховатися в тіні дерев або носити крислаті головні убори.

Народні прикмети та вірування

Якщо вдень 4 травня падав дощ, наші пращури розраховували на щедрий урожай. Вітер цього дня вказував на зміну погоди, туман зранку — на похолодання найближчим часом.

Якщо в ніч на 5 травня був спадний Місяць, люди вірили, що морози не прийдуть аж до пізньої осені, якщо зростаючий — навпаки, чекали на ранні заморозки. Веселка цього дня віщувала багатий збір меду

Leave a comment

Залишити відповідь

Related Articles

Які безкоштовні ліки можуть отримати українці та де їх взяти?

Мешканці української держави мають право на отримання безкоштовних лікарських засобів.

Скільки десятків тисяч гривень може коштувати стара лялька?

Деякі іграшки, яким багато років, особливо це стосується різних ляльок, можуть стати...

Анатолій Шкрібляк: Фонд “Надія” передав медичне обладнання для східної України

Фонд "Надія" разом з Анатолієм Шкрібляком та благодійним фондом Дениса Парамонова надали...

Скільки українців дивляться російський YouTube? Дані статистики

Жителі української держави продовжують дивитися контент, який створюють жителі Російської Федерації, або...