Пятница , 19 Апрель 2024
Общество

Український військовий, який втратив ногу на Донбасі, встановив рекорд України (фото, відео)

На військовому аеродромі в Чугуєві Харківської області 24-річний ексвійськовий Роман Кашпур з Вінниччини встановив рекорд України, протягнувши 16-тонний літак Ан-26.

Про це кореспонденту розповіла телефоном з місця події дружина Романа Юлія, інформує Укрінформ.

 

“Роман, людина з інвалідністю 2-ї групи на протезі (ампутована права нога), встановив Національний рекорд на честь святкування Дня волонтера та Дня ЗСУ: протягнув літак АН-26 вагою 16 тонн на відстань 6,40 м за 43 секунди”, – повідомила Юлія.

За її словами, цю подію зареєстровано у Книзі рекордів України. Відповідний сертифікат вручила офіційний представник Національного реєстру рекордів України Ганна Шаповалова.

“Я вірила, що Роман досягне мети. Він сильна, життєрадісна, спокійна людина. І мені біля нього спокійно, і нашим двом діткам – 6-річному Іванчику та 11-місячному Сашкові”, – додала Юлія. 

 

Як розповів побратим рекордсмена, старший солдат Дмитро Гержан, Роман Кашпур у лютому 2017-го підписав контракт із 74-м окремим розвідувальним батальйоном, брав участь у боях за Мар’їнку, в Авдіївській промзоні, у Верхньоторецькому, Кам’янці. У травні 2019-го при виконанні розвідувальних робіт наступив на протипіхотну міну, внаслідок чого втратив ногу.

Після цього Роман став постійно займатися спортом удома й виграв “Ігри Героїв-2020” та став чемпіоном у трьох категоріях “Ігор Героїв-2021”.

До рекорду з літаком він почав готуватися пів року тому. Казав: руки здорові, сила є, чого ж не спробувати протягнути, скажімо, літак? І протягнув, довівши всім, що в будь-яких обставинах не можна втрачати надію та віру в себе.

Укрінформ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.

Украинцев просят экономить свет, рекомендации энергетиков

Жителей Украины призывают к экономии электрической энергии.

Какие болезненные симптомы никогда нельзя игнорировать? Предупреждение врачей

Боль - явный признак того, что со здоровьем происходит что-то не то.

Маск предложил ввести плату за первую публикацию в Twitter для борьбы с ботами

Илон Маск предложил борьбу против ботов в Твиттер благодаря плате за пост.