Пятница , 29 Март 2024
Общество

“Вбиває людей з гарним імунітетом”: лікар Комаровський пояснив, звідки взявся штам “Омікрон” і в чому його особливості

Відомий педіатр Євген Комаровський пояснив, звідки взявся новий штам коронавірусу “Омікрон”, який виявили у Південній Африці.

В ефірі “Україна 24 він заявив, що механізм появи цього штаму “на сьогодні здається вірогідно очевидним”.

“Справді, є новий штам, він з’явився в Південній Африці. Механізм появи цього штаму на сьогодні здається імовірно очевидним. Я вже багато разів розповідав, що ми всі повинні розуміти, в чому полягає механізм мутації, як вона відбувається. Якщо у людини в організмі немає взагалі ніяких антитіл, не треба вірусу мутувати, він просто викликає хворобу. Якщо антитіл багато і вони нейтралізують, то вірус теж не може мутувати, він просто не може починати розмножуватися. Мутації відбуваються в організмі людей, у яких мала кількість антитіл і вони нечітко збігаються. 

Чому відразу дуже активно критикувати метод лікування донорською сироваткою? Тому що не вдається створити велику кількість антитіл. Ви людині начебто допомагаєте, але перетворюєте цю людину на лабораторію з мутації. Саме тому, не вакцинуючи дітей, важко зупинити мутації, тому що в дітей хвороба протікає легко, рівень антитіл невеликий, і при повторній зустрічі з вірусом зберігаються умови для мутації. Найідеальніший об’єкт для мутації – це люди зі слабкою імунною системою, наприклад, ВІЛ-інфіковані”, – сказав він.

Комаровський пояснив, чому такі важливі особливості нового штаму.

“Чому це так важливо? Як це не парадоксально, вірус в основному вбиває людей з хорошим імунітетом. Тому що процес стає аутоімунним, і людина гине від цього самого цитокінового шторму. Люди з імунодефіцитами хворіють, але не важко, але не можуть позбутися вірусу місяцями. Південна Африка – один з найбільш ВІЛ-небезпечних регіонів, там величезна кількість інфікованих. Коли з’явилася “дельта”, ми бачили її попередників. А тут ми маємо “Дельту” і маємо варіант, для якого відбулося 32 мутації, а ми проміжних не бачили, тобто він десь довго визрівав, визрівав і прийшов… І виявляється, у нього є мутації в різних зонах. 

Зараз немає відповіді на запитання – чи це взагалі небезпечніше чи ні? Теоретично це дуже повинно людству не пощастити, щоб одночасно виник вірус, який і розмножуватиметься краще за “Дельту”, і важче переноситиметься. Зараз у хворих головний симптом – загальна слабкість. Як у нас вся країна – “все набридло”. Зараз протягом двох тижнів будуть відповіді на більшість питань, бо багато вчених його вивчатимуть. Думаю, днів за 10 ми відповімо на всі питання”, – сказав він.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.