Четверг , 18 Апрель 2024
Общество

“Треба було щепитись”: у Львові в реанімації перебуває 34-річна вагітна, яка не може дихати без кисневої маски (відео)

У реанімації Львівської лікарні швидкої допомоги з коронавірусом перебуває 34-річна вагітна жінка, яка не може дихати без кисневої маски. Вона дуже жаліє, що не вакцинувалася.

Як йдеться у сюжеті ТСН, минулої доби у Львові померла 23-річна вагітна. Вона теж була без COVID-щеплення, не мала супутніх патологій, проте пізно звернулася за медичною допомогою. Під час розтину медики побачили, що від легень покійної майже нічого не залишилося, інформує  УНІАН,

 

“Вагітна тривалий час хворіла вдома, мала високу температуру, приймала парацетамол, зверталася до сімейного лікаря, але стан дуже швидко погіршувався і госпіталізували її вже у важкому стані з вираженою дихальною недостатністю”, – розказала завідувачка реанімаційного відділення Лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова Наталія Матолінець.  

Зараз у Львові у COVID-реанімації лікується 34-річна жінка на 18 тижні вагітності, яка постійно кашляє та перебуває під кисневою маскою. Жінка зізнається, що краще б вакцинувалась. 

“Я не вакцинована, я боялася, тому що вагітна, але треба було все-таки щепитись”, – говорить хвора. 

Медики ж наголошують, що вакциновані пацієнти значно легше хворіють на COVID-19. Також закликають хворих одразу звертатись до лікарів та не займатись самолікуванням. 

“Якщо пацієнт не отримує ефекту від жарознижувальних препаратів – це один із сигналів, що потрібно звертатись до медиків. Виражена швидка втома, слабкість, задишка. Якщо сатурація є 95 і нижче – це є основним критерієм того, що пацієнт підлягає шпиталізації”, – стверджує медичний директор львівської міської лікарні №8 Максим Павлов. Нагадаємо, як розказував акушер-гінеколог, директор Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини В’ячеслав Камінський, в Україні з початку року понад 6 тисяч вагітних перехворіли на COVID-19.

А за словами лікаря-інфекціоніста, експерта ЮНІСЕФ Катерини Булавінової, в Україні з початку пандемії коронавірусу померло 70 вагітних жінок.

“У мене прохання до усіх акушер-гінекологів: зайняти нарешті чітку лікарську позицію і вмовляти кожну вагітну робити щеплення на будь-якому терміні вакциною Pfizer”, – наголосила інфекціоніст.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие болезненные симптомы никогда нельзя игнорировать? Предупреждение врачей

Боль - явный признак того, что со здоровьем происходит что-то не то.

Маск предложил ввести плату за первую публикацию в Twitter для борьбы с ботами

Илон Маск предложил борьбу против ботов в Твиттер благодаря плате за пост.

Как уберечь блонд и избежать желтизны волос?

Для того чтобы получить идеальный блонд без желтизны необходимо придерживаться нескольких правил,...

Как понять что ваши отношения разрушаются?

Самое начало отношений для всех кажется настоящим счастьем.