Среда , 24 Апрель 2024
Общество

У яких продуктах найбільше антиоксидантів?

“Сьогодні невелика замітка + інфоргафіка на улюблену всіма тему: «Які продукти потрібно включати в свій раціон, щоб зберегти здоров’я, красу і молодість та що в них корисного». Поговоримо про важливі природні сполуки – антиоксиданти, що містяться в різних кількостях в рослинних продуктах та проявляють оздоровчі властивості”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише дієтолог Світлана Фус, інформує UAINFO.org

“Перш за все вони ефективні в боротьбі з вільними радикалами, які призводять до пошкодження і, зрештою до руйнування здорових клітин організму та утворення хворобливих клітин.

Таким чином, споживання продуктів, які є багатим джерелом антиоксидантів запобігає розвитку діабету, атеросклерозу, артеріальної гіпертензії і навіть уповільнює процеси старіння. Вони також зміцнюють імунітет, що особливо важливо зараз, в сезон простудних вірусних захворювань.

Читайте також: Чим корисний булгур? Та як його правильно готувати?

Природні антиоксиданти це перш за все β-каротин, вітамін С, вітамін Е, лікопен (в томатах). До них також відносять поліфеноли: флавін та флавоноїди (часто зустрічаються в овочах), таніни (в какао, каві, чаї), антоціани (в червоних ягодах).

Вміст антиоксидантів в продуктах виражають в ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), ця одиниця показує міру антиоксидантної активності (здатності пригнічувати дію вільних радикалів). Чим вище індекс ORAC – тим ефективніше продукт бореться з вільними радикалами та володіє більшою антиоксидантною “силою”.

Читайте також: Чим корисні квашені огірки? 

Багатим джерелом антиоксидантів є всі фрукти і овочі. Велика частина їх знаходиться в цибулі, часнику, в листовій капусті, шпинаті, квасолі, помідорах, броколі, капусті, буряку, квасолі, а також у яблуках, винограді, чорноплідній горобині, ожині, цитрусових, ківі, полуниці, а також в горіхах і спеціях – куркумі, імбирі, кориці, гвоздиці, кмині та какао.

І ще скажу, хоча поки немає офіційних норм для споживання антиоксидантів, додавайте в меню якомога більше будь-яких продуктів-антиоксидантів. Щоб було не менше 400 – 500 г овочів, фруктів та ягід на день! Саме це важливо для збереження вашого здоров’я та хорошого самопочуття”, – завершує дієтолог.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.