Четверг , 28 Март 2024
Общество

У смузі на відміну від соків більше вітамінів, мінералів, ензимів і збережені харчові волокна – Світлана Фус

“Знаєте, що є одним з незамінних компонентів в харчуванні і природним детоксом для нашого організму? Правильно, харчові волокна. Клітковина, баластні речовини – їх називають по-різному. Основне джерела харчових волокон – овочі, крупи, бобові, фрукти”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише дієтолог Світлана Фус, інформує UAINFO.org.  

“Люди, на жаль, мало використовують саме овочі в харчуванні. Щоб збільшити їх кількість та збагатити раціон корисними речовинами вживайте смузі.

Ці ніжні пюреподібні напої, густі коктейлі з овочів і фруктів можна приготувати в блендері. Їх називають шейки або «смузі» – від англійського smooth – однорідний, м’який. В них цінні харчові волокна залишаються повністю, на відміну від соків, де в процесі приготування вони губляться і йдуть у відходи. Тому у смузі більша харчова щільність. З тієї ж самої кількості фруктів і овочів ми отримаємо цілу склянку смузі або тільки третину склянки соку. У підсумку в смузі більше вітамінів, мінералів, ензимів і збережені харчові волокна.

Звичайно, простіше овочі з’їсти цілком або в салаті. Так ми вживаємо їх головним чином. Але для тих, хто не дуже їх любить, смузі прекрасний вихід додати і зелень, і овочі в свій раціон. Велика кількість харчових волокон сприяє ефективній роботі кишечника і підтримує нормальний склад кишкової флори. Крім того це смачно!

Коли є захворювання шлунка, підшлункової залози, кишечника – більш ретельно ставтеся до підбору інгредієнтів смузі, враховуйте реакцію організму на кожен з них.

Якщо вам не дуже подобаються чисто овочеві смузі, в них можна додати ягоди і фрукти, зробити їх на різній основі – йогурті, рослинному молоці або воді. Така страва може бути як самостійною їжею, так і хорошим доповненням до будь-якого з прийомів їжі”, – завершує Фус.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.