Вторник , 19 Март 2024
Общество

Кожен п’ятий міленіал не збирається на пенсію – дослідження

Один із п’яти міленіалів не дбають про вихід на пенсію. Народжені з 1981 по 2000-й люди упевнені, що не доживуть до пенсії або працюватимуть у старшому віці.

“Міленіали мають багато боргів, менше заощаджень та найбільше відчувають вплив інфляції. Через це вони не хочуть думати про майбутнє, оскільки повинні розв’язувати нагальні фінансові проблеми. Оплата за навчання у вишах зараз як ніколи висока, а придбати власну нерухомість без допомоги батьків молодим людям не під силу. У майбутньому міленіали змушені будуть розв’язувати безліч фінансових проблем”, – розповів Джон Грейвс, засновник фінансової компанії G&H у штаті Огайо, пише 24tv.ua, інформує UAINFO.org.

Молоде покоління повинне дбати про своє фінансове благополуччя у перспективі, щоб згодом не опинитися у глухому куті та боргових ямах, зауважив Грейвс. 

“Майбутнє напряму залежить від подолання бар’єрів та мотивації підвищувати власний рівень фінансової грамоти. Пенсія має бути не складним етапом життя, а періодом, в якому людина насолоджується здобутим за роки активної роботи. Представникам молодого покоління необхідно прагнути фінансової незалежності, знаходити вигідні можливості для інвестицій та намагатися збільшувати свої прибутки. Для цього треба невпинно розвиватися та покращувати рівень знань про гроші, використовувати їх як інструмент для досягнення цілей, а не можливість звести кінці з кінцями”, – вважає фінансовий планувальник Ентоні Траєс.

В Україні діє солідарна пенсійна система. За нею пенсіонери отримують виплати, відраховані з доходів працездатного населення. Накопичувальна система передбачає щомісячні обов’язкові відрахування із заробітної плати працівника, які він отримає потім у вигляді пенсії.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Список возможных убежищ для донецких беженцев расширился на две области

Жителей Донецкой области, которые прошли через эвакуацию могут найти убежище в ещё...

“Дія” опубликовала свой исходный код, где и как его получить?

Теперь государства, которым интересен опыт украинской цифровизации могут понять логику основного в...

Как назначить дату из “Дії” в календарь не выходя из приложения?

Получить государственные услуги так же просто, как заказать доставку, либо записаться на...

Единый номер спасения: принцип работы линии 112

Начиная с июля прошлого года в украинском государстве постепенно начали внедрять единый...