Четверг , 28 Март 2024
Общество

Ситуація з коронавірусом в Україні загрозлива, пік буде через місяць, – академік НАН Комісаренко

Пік хворих на COVID-19 може бути приблизно через місяць. Посилювати карантинні заходи, навіть вводити локдаун, у країні варто на старті активного поширення інфекції з метою недопущення колапсу в медичній системі.

Про це OBOZREVATEL розповів академік НАН та НАМН України, доктор біологічних наук, голова Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО Сергій Комісаренко, коментуючи питання доцільності запровадження більш жорстких протиепідеміологічних обмежень у деяких регіонах України.

“Я вважаю, що ситуація загрозлива. Ми повинні мати чітку державну позицію щодо цього. Введення більш суворих норм карантину, навіть і локдауну, має бути на початку зростання кількості інфікування людей на початковому етапі збільшення поширення інфекції. Пік буде, думаю, не раніше ніж через місяць, може навіть і пізніше. Але цей максимум може бути дуже високим, або помірним. Зараз ми робимо все для того, щоб кількість людей, які будуть інфіковані та захворіють, була якомога меншою”, – пояснив академік НАМН. 

Доктор біологічних наук вважає рішення щодо введення жорстких норм карантину своєчасним та раціональним, адже нові штами COVID-19 стрімко поширюються, на відміну від “класичного варіанта”, що був раніше.

“Ми з вами є свідками того, що вже є нові варіанти вірусу, які більш агресивні та контагіозні, швидше поширюються. Крім того, є свідчення клініцистів, що і перебіг захворювання спостерігається більш тяжкий, ніж раніше. Зараз у країні склалася ситуація, що практично в усіх областях раніше чи пізніше буде збільшення кількості інфікованих. Тоді може бути велике навантаження на систему охорони здоров’я”, – наголосив Комісаренко.

Самі ж люди, за словами фахівця, повинні і надалі дотримуватися:

  • маскового режиму, перебуваючи у приміщенні;
  • дбати про особисту гігієну (мити та дезінфікувати руки);
  • дотримуватися фізичного дистанціювання між людьми;
  • провітрювати приміщення та обробляти робочі поверхні;
  • вакцинуватися проти коронавірусу, у кого є така вможливіть.

“Вакцинація є зараз єдиним ефективним шляхом запобігання інфікуванню”, – додав голова Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО.

OBOZREVATEL

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.