Суббота , 20 Апрель 2024
Общество

«В той час, коли світ втрачає родючі землі кожен рік, ми не можемо дозволити розкидатися нашим скарбом!» – Юлія Тимошенко (відео)

Українська родюча земля, якщо належатиме народові і нею будуть правильно розпоряджатися, може зробити українців найзаможнішою нацією, вберегти від світових загроз і гарантувати безпеку на майбутнє.

Таким чином під час виступу з трибуни парламенту Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко намагалася вмовити депутатів Верховної Ради не голосувати у турборежимі за законопроєкт №2194, а натомість організувати фахову дискусію, як в сучасній Україні варто розвивати фермерство.

«В України є колосальний потенціал, який ми можемо реалізувати і стати однією з найзаможніших країн світу. Наша земля – неоціненний скарб. В тих державах, де є хоч клаптик родючої землі, люди намагаються обробити її найкращим чином, виростити сировину, переробити її та продати готову продукцію. В той час, коли світ втрачає родючі землі кожен рік, ми не можемо дозволити розкидатися нашим скарбом!» – переконана Юлія Тимошенко.

Для порівняння вона навела доходи від аграрного експорту в Україні та Італії, зауваживши, що Італія отримує з гектара землі в 10 разів більше, тому що експортує не сировину, а готову продукцію.

«Минулого року експорт нашої сировини склав 22,5 мільярди. А якби ми експортували готову продукцію, як Італія, то могли б мати 220 мільярдів щорічно експорту і валютної виручки в Україну», – вважає лідер «Батьківщини».

Вона зауважила, що у світі існують дві концепції щодо розпорядження землею – віддати землю великим корпораціям і стати їхнім придатком або піти шляхом розвитку фермерства та отримувати екологічну продукцію, робочі місця, податки до бюджету.

«Фермерство – це єдиний ефективний шлях обробки землі. Давайте зупинимося і не допустимо помилок, які неможливо виправити. Ніякого зняття верхнього шару ґрунту чи розпродажу земель іноземцям. Нам треба провести дискусію і ухвалити стратегію розвитку українського фермерства. Я вірю, що у нас все вийде, не знищуйте наш шанс!» – закликала Юлія Тимошенко.

intvua.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Прогноз погоди на вихідні 20–21 квітня: краще залишатися вдома

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде малоприємною — похмурою, дощовою, вітряною,...

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...

Что говорит о скором разрыве отношений? Объяснения психологов

Разобраться в отношениях бывает сложно, особенно, если происходят настораживающие либо странные вещи.

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.