Суббота , 20 Апрель 2024
Общество

“Місце жінки – на кухні”. Компанія Burger King потрапила у сексистський скандал через свій твіт

Британська філія мережі ресторанів Burger King до 8 березня опублікувала твіт, яким хотіла підтримати жінок, які працюють у сфері кулінарії, де домінують чоловіки. Натомість компанія потрапила в сексистський скандал.

Як пише Business Insider, у першому твіті йшлося, що “місце жінки – на кухні”, інформує Нromadske.ua.

Повідомлення у Twitter не було помилкою PR-менеджера – його присвячено запуску мережею ініціативи сприяти збільшенню кількості жінок на посадах головного кухаря. Але аудиторія ​​Twitter та Facebook зрозуміла все неправильно.

Статистика Міністерства праці США вказує, що, хоча більш як половина випускників кулінарних дисциплін – жінки, лише приблизно 20% з них влаштовуються на роботу за фахом. Burger King пише, що жінки обіймають лише 7% посад головного кухаря в ресторанах.

Деякі дописувачі назвали твіт некоректним у день, коли жінки святкують. Інші казали, що більше не їстимуть у цьому ресторані. Хтось жартував із маркетингової команди мережі швидкоїжі, вважаючи, що це повідомлення буде хорошою ідеєю.

Твіт Burger King висміяли навіть конкуренти. Мережа KFC написала: “Найбільш відповідний момент видалити цей пост був одразу після публікації. Другий такий момент – прямо зараз”.

 

Після скандалу Burger King таки видалила твіт. Як пояснив у коментарі ABC News фахівець із побудови бренду Аллен Адамсон, провокаційний твіт “не влучив у ціль”.

“Ми вас почули. Ми помилилися, опублікувавши перший твіт, і нам дуже шкода. Наступного разу ми впораємося краще”, – написала згодом команда Burger King у Twitter.


Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.

Почему не стоит говорить человеку “Будь здоров”? Объяснение психолога

Когда люди слышат что кто-то чихнул, зачастую все отвечают ему "Будь здоров",...

Прогноз погоди на вихідні 20–21 квітня: краще залишатися вдома

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде малоприємною — похмурою, дощовою, вітряною,...

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...