Пятница , 26 Апрель 2024
Спорт

Японія вирішила провести Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо без іноземних глядачів

Японія вирішила провести Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо цього літа без іноземних глядачів через те, що японська громадськість стурбована поширенням COVID-19.

Про це повідомляє інформаційне агентство Kyodo з посиланням на офіційних осіб, обізнаних у цьому питанні, інформує Нromadske.ua.

Kyodo пише, що уряд дійшов висновку: прийняти іноземних фанатів буде неможливо з огляду на стурбованість японців щодо поширення COVID-19 та виявлення більш заразних варіантів коронавірусу. 

Агентство зазначає, що церемонія відкриття Олімпіади, за рішенням влади, теж відбудеться без глядачів.

«Організаційний комітет вирішив, що необхідно провести церемонію в північно-східній префектурі Фукусіма за закритими дверима, дозволивши відвідати її тільки учасникам і запрошеним гостям, щоб уникнути великих скупчень людей під час пандемії», – цитує Kyodo посадовців. 

Нагадаємо, Олімпійські ігри мають відбутися в Токіо з 23 липня по 8 серпня. Опитування показують, що більшість японців не хочуть, щоб їх відвідували іноземці, побоюючись великого напливу людей та швидкого поширення вірусу. 

Літні Олімпійські ігри в Токіо мали відбутися ще у 2020 році, але тоді через пандемію коронавірусу змагання перенесли на рік.

Прем’єр-міністр Японії Йосіхіде Суґа на початку року запевнив, що у 2021 році в країні точно відбудуться Олімпійські та Паралімпійські ігри.

Нromadske.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Костюк обыграла третью ракетку мира и вышла в полуфинал WTA 500

Теннисистка украинского происхождения Марта Костюк во время турнира WTA 500, проходящего в...

Какие будут результаты Олимпийских игр 2024? Мнение аналитиков США

Аналитики компании Gracenote сделали прогнозы относительно победителей медального зачёта на Олимпийских играх...

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...