Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Береза: Закупівля китайської вакцини Sinovac Україною виглядає, як афера по розпилу бюджетних грошей

“Читаю про те, що Україна отримає 5 млн доз вакцини від коронавірусу CoronaVac, яка розроблена китайською компанією Sinovac, в першому півріччі 2021 року. Вже не у лютому чи травні, а в першому півріччі”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише народний депутат ВР восьмого скликання Борислав Береза.

“Група “Лекхім” і компанія Sinovac Biotech, які є партнерами, досягли угоди в переговорах, що тривали протягом 10 місяців, про співпрацю в питанні дистрибуції і локалізації виробництва в Україні вакцини проти вірусу SARS-CoV-2 терміном на 5 років”, – йдеться у офіційному повідомленні “Лекхіма”.

Дуже цікаво, що про відсутність сертифікації цієї вакцини у ВООЗ, чомусь взагалі не пишуть. Може тому, що вакцина ще не пройшла третій етап клінічних випробувань, у зв’язку з чим виникає питання: що саме ми знаємо про цю китайську вакцину? Но ми вже знаємо про дуже низьку ефективність вакцини Sinovac. Вона на рівні 60%. А у Pfizer і Moderna більше 90%. Все це виглядає, як афера по розпилу бюджетних грошей.

А ще, дуже цікаво, яка ціна на цю вакцину? Бо впевнений, що хтось з влади вирішив підзаробити на цьому і ціна, яку буде сплачено з бюджету України, буде штучно збільшена. Тож хто хоче заробити на цієї історії? Скоро дізнаємось”, – завершує Береза.

“Вечірні Вісті”

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.