Четверг , 28 Март 2024
Общество

МОЗ: новий штам коронавірусу, виявлений у Британії – не привід для занепокоєння

У ЦГЗ вказують, що поява нового варіанта SARS-CoV-2 очікувана і не є приводом для занепокоєння.

На сьогодні немає ознак підвищеної тяжкості перебігу хвороби або смертності від нового варіанту SARS-CoV-2, який виявлений у Великій Британії.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України.

«Віруси постійно зазнають мутацій. Поява нового варіанта SARS-CoV-2 очікувана і не є приводом для занепокоєння. Диверсифікацію SARS-CoV-2 внаслідок процесів еволюції та адаптації спостерігають в усьому світі, й вона відбуватиметься через постійне передавання вірусів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що попередні результати моделювання, повідомлені Великою Британією 19 грудня, дають підстави припустити, що новий варіант SARS-CoV-2 здатний швидше передаватися між людьми, аніж інші варіанти коронавірусу, із прогнозованим прискоренням передавання до 70%.

«Будь-яка підвищена передаваність може збільшити ймовірність розповсюдження, особливо в періоди, коли люди часто перебувають у великих компаніях, збираються сім’ями для святкувань, подорожують тощо», – зауважили у відомстві.

Вказується, що на сьогодні немає ознак «підвищеної тяжкості інфекції або смертності, що пов’язані з цим варіантом SARS-CoV-2». Утім у ЦГЗ відзначили, що більшість випадків інфікування новим варіантом SARS-CoV-2 реєстрували у людей до 60 років, у яких рідше розвиваються важкі симптоми.

Вивчення нового варіанта SARS-CoV-2 триває, і результати мають бути найближчими тижнями.

«Надзвичайно важливим буде спостереження за ефективністю вакцин проти COVID-19, які зараз використовують зокрема й у Великій Британії. Моніторинг первинної вакцинації також може допомогти зрозуміти, чи впливає новий варіант SARS-CoV-2 на ефективність вакцин», – резюмували у відомстві.

Новий штам коронавірусу

  • 19 грудня прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що в Лондоні та на південному сході Англії з неділі запроваджується новий, четвертий рівень обмежень через появу штаму коронавірусу, який дуже швидко поширюється. Це фактично означає повний локдаун.

  • Новий штам коронавірусу відомий як VUI-202012/01. За словами Джонсона, він може бути набагато небезпечнішим за відомий вченим варіант.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.