Вторник , 19 Март 2024
Общество

Наші гроші: Шмигаль забрав 62 млн у онкохворих і віддав їх Укравтодору на львівські дороги

Уряд передав на розвиток доріг у Львівській області 61,55 млн гривень з проекту бюджетної програми Міністерства охорони здоров’я з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань. Про це вказано у розпорядженні Кабінету Міністрів від 21 жовтня.

Всього у цій бюджетній програмі перерозподілено 104,75 млн гривень, тобто Державне агентство автомобільних доріг України на ремонт доріг загального користування у Львівській області отримає 60% від цієї суми. Ще 33,2 млн гривень пішло Міністерству освіти і науки – зокрема на реставрацію головного корпусу ЛНУ імені Івана Франка, а 10 мільйонів – Міністерству енергетики на розвиток потужностей Новокостянтинівської шахти.

Окрім цього, Уряд узаконив перерозподіл загального бюджету, наданого Укравтодору. З 70 мільйонів гривень, виділених на будівництво траси М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ, 65,77 мільйонів піде на осучаснення сполучення Київ-Суми-Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей), а 4,22 млн – також на розвиток доріг у Львівській області.

Нагадаємо, 31,5 млрд гривень з Дорожнього фонду спрямовано на ремонт і будівництво доріг державного значення. У квітні Укравтодор та Укрексімбанк  уклали договір на фінансування дорожнього будівництва на 19,3 млрд гривень під державні гарантії. Також Укравтодору були перерозподілені 35 млрд гривень з фонду протидії COVID-19. У жовтні голова Рахункової палати Валерій Пацкан заявив, що на будівництво доріг та амбулаторій пішло 12,6 млрд гривень – при цьому на кошти з COVID-фонду не було закуплено жодного апарату штучної вентиляції легень.

Дві третини усіх дорожніх підрядів Служби автомобільних доріг у Львівській області у 2020 році сумою від 100 млн гривень отримали три компанії – ТОВ «Автомагістраль-Південь», ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» та ТОВ «Техно-Буд-Центр» – компанії-засновниці Національної асоціації дорожників України. До травня 2020 року керівником НАДУ був Тарас Сиротинський, який нині є радником Прем’єр-Міністра Дениса Шмигаля.

Наші гроші

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Список возможных убежищ для донецких беженцев расширился на две области

Жителей Донецкой области, которые прошли через эвакуацию могут найти убежище в ещё...

“Дія” опубликовала свой исходный код, где и как его получить?

Теперь государства, которым интересен опыт украинской цифровизации могут понять логику основного в...

Как назначить дату из “Дії” в календарь не выходя из приложения?

Получить государственные услуги так же просто, как заказать доставку, либо записаться на...

Единый номер спасения: принцип работы линии 112

Начиная с июля прошлого года в украинском государстве постепенно начали внедрять единый...