Пятница , 19 Апрель 2024
Общество

Стратегія боротьби із COVID-19 у влади зводиться до технології “Зроби бодай щось”

Кількість хворих на коронавірус невпинно зростає з кожним днем. Хоча, на думку головпокороні Ляшка, – у нас не те, що другої, у нас взагалі ніяких хвиль не було. Просто поступове збільшення хворих. Ми ж майстри спорту із боротьби проти коронавірусу

Саме так – може, ми графіки розглядаємо не тим боком? Чи цифри у 5 тис. хворих щодня – це норма? А поступове зростання – це коли за два тижні зростання від 3,5 тис. до 5,8 тис., так?

Можна не визнавати хвилю – але проблема існує. І її треба якось вирішувати. Причому ключове слово в останньому реченні не “вирішувати”, а “якось”.

Читайте також: Ножі у спину замість оплесків: невтішні реалії боротьби із COVID-19 в Україні

Але – щоб не так, як минулого разу. Бо почнуться протести. Тим паче, що рейтинги у влади уже не дають таких можливостей, як були в березні. Та й настрої і населення зовсім інші.

Тому треба так, щоб не чіпляло економіку. Не довго думали – і вирішили тотально закрити всі школи на канікули, а студентів – перевести на дистанційку. Але в мене запитання – відколи це недовчені діти й деградація покоління несе якісь економічні вигоди? І коли ми перестанемо думати винятково сьогоденням? Чи це щоб наступне покоління було як у рекламі житомирської “Слуги народу” – “освідченним”?

І тут ніби все “нормально”. Бо ми звикли жити в борг, який віддавати наступним поколінням. Про завтра ніхто не думає. Після нас хоч потоп.

Але є й інші наслідки такого рішення. Наслідки, де не складна багатоходівочка, а проста однокрокова технологія. Політична. І влада, яка пишалася своєї технологічною перемогою торік, мала би це розуміти.

Бо відправити студентів на дистанційне навчання – це втратити голоси молодого виборця. Сотні тисяч голосів поїдуть із гуртожитків до батьків – туди, де не голосуватимуть.

Читайте також: В Україні почало діяти нове карантинне зонування

І тут скупа сльоза щастя прокотилась по щоці керівництва ОПЗЖ. Бо саме ця партія виграє від цього “геніального” рішення. Бо в кого точно немає молодого виборця – так це в неї.

Якщо тут й була якась технологія у влади, то це – технологія “зроби хоч щось”.

А десь у загашнику ще лежить папочка “карантин вихідного дня”. Із цієї ж серії – “створити видимість активної протидії коронавірусній інфекції”.

На початку епідемії, мені розповіли про розробку “японських учених” (британські, мабуть, вже заморилися робити винаходи). Так ось “виявляється”, коронавірус активується від телефонного дзвінка. Тому – я продовжу ідею – хай він активується від написання ганебних дописів на нашу владу. І взагалі – зрозуміло, у межах боротьби з коронавірусом – зробімо ще отальний карантин на соціальні мережі – тоді ми точно подолаємо хворобу. І рейтинги влади. Але це не точно.

Будьте здорові. Особливо головою.

Богдан ПЕТРЕНКО

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.

Украинцев просят экономить свет, рекомендации энергетиков

Жителей Украины призывают к экономии электрической энергии.

Какие болезненные симптомы никогда нельзя игнорировать? Предупреждение врачей

Боль - явный признак того, что со здоровьем происходит что-то не то.

Маск предложил ввести плату за первую публикацию в Twitter для борьбы с ботами

Илон Маск предложил борьбу против ботов в Твиттер благодаря плате за пост.