Четверг , 28 Март 2024
Общество

Шмигаль знову зганьбився: “скорбіє” разом із Царьовим?

Денис Шмигаль викликав хвилю обурення своїм дописом у фейсбуці

Про це повідомляє УНІАН.

Так, прем’єр-міністр гадає, буцімто саме 22 червня 1941 року Друга світова війна “увірвалася до кожної української оселі”.

“Нашу рідну землю перетворили на поле бою між двома тоталітарними режимами, внаслідок чого загинули майже 10 млн українців, – додав очільник Кабміну. – Це – жахливі цифри. Сьогодні ми скорбіємо (так у Шмигаля – “Вечірні Вісті”) та вшановуємо пам’ять жертв війни

У коментарях користувачі масово виправляють прем’єр-міністра, наголошуючи що Друга світова на території України розпочалася значно раніше – а саме у вересні 1939 року.

“Західну Україну бомбили в 39-му, якщо це не початок війни, то що таке війна?”, – обурився Андрій Андруневич.

“Значно раніше війна в Україну прийшла, великий ви наш…”, – констатував Віктор Черевко.

Олег Петриченко згадав Радянсько-фінську війну, яку 1939 року розпочав СРСР, і на яку масово мобілізовували українців.

“Що?! У мій дім Друга світова війна увірвалася в 1939 році, коли мого прадіда відправили окупувати Фінляндію”, – пояснив Шмигалеві користувач.

Читайте також: Від Балтії до Криму: окупація, якої “не було”

“То у вашу голову як совєцька пропаганда вірвалася, так донині там і перебуває. Нині навіть школярі знають, коли розпочалася Друга світова”, – зауважив журналіст Дмитро Хилюк.

Серед інших у дискусію в коментарях втрутився колишній голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

“Та не цього дня! У вересні 1939 почалася Друга світова, і для українців теж”, – наголосив історик.

“Яка ганьба! У вас помічники-секретарі історію вчили?, – запитала в голови уряду нардепка Соломія Бобровська. – До українських осель друга світова увірвалась у вересні 39-го. І радянська влада, і німецька – для українського народу завжди була окупаційною”.

Шмигалеві довелося відреагувати на критику й визнати, що “1 вересня 1939 року на Львів були скинуті перші бомби”. “Хоча війна і почалася у вересні 1939-го, саме у червні 1941 вона стала трагедією для всіх українців та на всій території України”, – спробував виправдатися прем’єр і при цьому чомусь закликав “не використовувати трагічні події нашого минулого для піару та спекуляцій”.

Читайте також: Уряд перетворився на технічній інструмент збирання негативу – Пекар

” Все ж таки – яка це ганьба,шизофренія і неуцтво бути прем’єром країни, до частини якої війна прийшла ще у вересні 1939-го. Особливо в рідний Шмигалеві Львів. Царьов тепер не один”, – прокоментувала скандал Бобровська.

“Вічне питання “Коли почалася Друга світова?” від Романа Скрипіна залишається актуальним політичним маркером в Україні”. – згоден із колегою В’ятрович.

При цьому депутат вказав і на хибу в дописі президента Зеленського: “79 років тому о четвертій ранку нацистські літаки скинули перші бомби на Київ” – читаємо в дописі Володимира Зеленського. Насправді бомбардували о сьомій ранку”.

“На жаль для нинішнього президента джерелом знань з історії України є совєтські пісні: “Двадцать второго июня, / Ровно в четыре часа, / Киев бомбили, нам объявили, / Что началася война”, – підсумував В’ятрович.

Нагадаємо, 1 вересня 1939-го Німеччина, а 17 вересня того ж року – і Радянський Союз напали на Польщу та теперішні території Західної України, які були в її складі.

Дату 22 червня 1941 року радянська й російська пропаганда популяризують як “день початку Великої вітчизняної війни”.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.