Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Віцепрем’єрці часів Януковича скасували арешт

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала запобіжний захід Раїсі Богатирьовій

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Підставою для такого рішення стало неналежне вручення колишій віцепрем’єрці й ексміністерці охорони здоров’я повідомлення про підозру прокуратурою Києва.

“4 червня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваної на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 28.08.2019, якою до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Лава запасних Зеленського вичерпалася набагато швидше за кадровий резерв Януковича

“За результатами судового розгляду суд скасував ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва та відмовив у задоволенні клопотання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу, – зазначили у ВАКС. – Приймаючи таке рішення, суд апеляційної інстанції виходив із того, що ррокуратурою Києва були допущені грубі порушення норм КПК України в частині належного вручення повідомлення про підозру”.

“Слідчий суддя Печерського суду не вжив заходів для усунення зазначених очевидних порушень кримінального процесуального закону”, – додали у ВАКС.

“Радіо Свобода” нагадує, що 27 серпня 2019 року стало відомо, що прикордонники затримали в аеропорту “Київ” і передали поліціянтам Богатирьову як фігурантку справи про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

Читайте також: ОПЗЖ із Дубінським і вигнаними “слугами” вирішили допомогти Венедіктовій

Печерський районний суд Києва торік 28 серпня обрав Богатирьовій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб із альтернативою застави у 6 мільйонів гривень. Вже наступного дня заставу за очільницю МОЗ часів режиму Януковича вніс нардеп Вадим Новинський, відтак та вийшла з СІЗО.

Богатирьова була міністеркою охорони здоров’я двічі – із січня 1999-го до січня 2000 року, а також із лютого 2012-го до лютого 2014 року. Звільнена 23 лютого 2014 року постановою Верховної Ради.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.