Пятница , 26 Апрель 2024
Общество

Краплі слини з covid-19 можуть “висіти” у повітрі впродовж 14 хвилин у закритому просторі

Група американських дослідників виявила, що краплі під час мовлення, які генеруються безсимптомними носіями COVID- 19, все частіше вважаються імовірним способом передачі захворювання. Про це пише Science Times.

Дослідження провела група з Університету Пенсільванії з Національним інститутом охорони здоров’я США, використовуючи високочутливі спостереження лазерного розсіювання світла, щоб візуалізувати краплі, утворені в ході повторюваних фраз учасників. Так, для експерименту один з учених повторював впродовж 25 секунд у коробку висотою 60 сантиметрів фразу “Stay healthy”, що з англійської перекладається як “Будьте здорові”. Вони виявили, що у закритому середовищі тисячі крапель, що виникають під час гучного мовлення, можуть залишатися в повітрі від 8 хвилин до 14 хвилин. Ці спостереження підтверджують, що вірус може ширитися повітрям в обмеженому просторі. На ймовірність передачі коронавірусу впливає і розмір самих крапель. 

Центри з контролю і профілактики захворювань відзначили, що ці краплі можуть потрапити в рот або ніс людей, які знаходяться поблизу, або вони також можуть потрапити в легені. Це означає, що поширення більш імовірне, коли людина перебуває в межах 180 см від іншої особи. 

tsn.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...

Почему мы часто засыпаем под звуки телевизора и не только?

Многие люди засыпают при использовании фонового звука, например, от работающего телевизора.

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.