Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Березень виявився одним із найтепліших в історії

Березень виявився одним з найтепліших за весь період метеорологічних спостережень. Про це повідомлдяє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського

Середня місячна температура перевищила норму на 3,0-7,4°, на Закарпатті та в Карпатах на 1,8-2,5°.

3-6 та 8-13 березня у більшості областей України були повторені та перевищені значення максимальної температури для цих днів за весь період спостережень. В ці періоди середня добова температура перевищувала норму на 7-16°.

Мінімальна температура становила 1-10° морозу, в Карпатах та на Прикарпатті місцями 11-15° морозу, максимальна – 18-25° тепла, в Карпатах та на узбережжі морів 9-17°.

На більшій частині території країни опадів випало недостатньо: 21-79%, у південних та Донецькій областях місцями 6-18% від місячної норми, локально (крім півночі та південного сходу) близько норми; лише у Карпатському регіоні та Волинській області випало 1-1,8 місячної норми.

Лише на початку другої декади та наприкінці місяця в Україну вторгалося арктичное повітря, що призводило до відчутних нетривалих похолодань.

Впродовж місяця сніговий покрив спостерігався на високогір’ї Карпат висотою 14-75 см; на решті території сніговий покрив був відсутній і встановлювався короткочасно 15-16 березня в окремих районах північних, Волинської, Черкаської та Харківській областей висотою 1-2 см, 22-23 та 30-31 березня у західних, північних, східних, Полтавській, Вінницькій, Черкаській областях висотою 1-5 см (в Карпатах місцями до 6-28 см).

Зазначається, що стихійні метеорологічні явища мали локальний характер.

pravda.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...

Почему мы часто засыпаем под звуки телевизора и не только?

Многие люди засыпают при использовании фонового звука, например, от работающего телевизора.

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.