Понеділок , 9 Вересень 2024
Общество

Експерт: Якщо без прикрас, то ситуація в медицині, як у 2014 році з армією

«Життя в країні зараз рухається навколо можливої епідемії коронавірусу. За декілька днів об’їхав деякі лікарні Київської області для вивчення ситуації з підготовкою на місці. Лише в нашій області тринадцять закладів готові приймати хворих. А сьогодні відбулася нарада керівництва Київської обласної ради та адміністрації. Якщо без прикрас, то ситуація в медицині, як у 2014 році з армією. Вона майже повністю зруйнована», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

«Але це не є секретом ні для кого. Тому зараз приймаються всі можливі заходи щодо запобіганню поширення коронавірусу: перерозподіляються кошти на протиепідемічні заходи, засоби індивідуального захисту, і виділяються додатково. Саме цим питанням, а також призначенням керівників окремих лікарень буде присвячена завтрашня сесія обласної ради.
У середу очікуємо засідання Верховної Ради, яке відмінить обов’язковість проведення тендерів при закупівлі переліку товарів, яке зараз терміново необхідні лікарням: від масок і рукавиць до апаратів штучного дихання. Саме тому робота парламенту в турборежимі потрібна як ніколи раніше. Але сьогодні постало питання, що бракує спеціалістів, які можуть обслуговувати цю апаратуру. І повернення до країни лікарів із-за кордону може прийти на допомогу. Як виявилося в Україні лише один виробник медичного кисню, а в більшості лікарень поки не має можливості зберігати в достатній кількості цей кисень. Але одразу скажу про можливості, які виходять з проблеми сьогодення. В Україні після цього медицина буде краще фінансуватися по окремих напрямках, а заходи, які зараз будуть зроблені, дадуть можливість у майбутньому значно краще лікувати хворих від інших хвороб. У країні знов почне працювати СЕС.
Також стало зрозуміло, що лише Уряд може прийняти рішення щодо обов’язкової профілактики в продуктових магазинах, тобто розміщення в залі засобів дезінфекції на основі спирту. Рішення місцевих рад може носити лише рекомендаційний характер.

А Антимонопольному комітету слід приділити зараз увагу всім споживчим ринкам, оскільки журналісти, які до мене звертаються говорять поки що про поодинокі випадки зростання цін. У частині випадків, як із лимонами, воно носить ринковий характер, але можуть бути випадки безпідставного підвищення цін. Тоді такому бізнесу загрожувати штраф у розмірі до 10% від річного обсягу. Ми про це обов’язково подбаємо», – завершує експерт.

«Вечірні Вісті»

 

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Агентство недвижимости “Этажи”: мнения клиентов о компании

"Этажи" — это одно из ведущих агентств недвижимости в Челябинске, предлагающее широкий...

Регистрация Bet match и вход на площадку: как начать ее использовать

Бет Матч – привлекательная платформа, где каждый может испытать удачу, проявить стратегическое...

Сколько украинцев обновили данные в ТЦК?

Свои данные военнообязанных, призывников и резервистов обновили 2 млн 430 тысяч жителей...

Vodafone изменил цены и функционал популярных тарифов

Vodafone повышает стоимость тарифов, а так же изменяет наполнение своих пакетов.