Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Нацрада попередила українські медіа щодо «святкування» 23 лютого

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України нагадала мовникам про дотримання законодавства під час планування ефірів 23 лютого. Адже в Україні заборонено транслювати матеріали, які спрямовані на популяризацію радянського режиму або країни-агресора, повідомив регулятор.

«Національна рада наголошує на відповідальності ЗМІ перед суспільством і нагадує про вимоги, передбачені Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Згідно з ними забороняється розповсюдження і демонстрування аудіовізуальних творів, які містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію України»

Заява Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення України

Регулятор уточнив, що в Україні також не дозволено транслювати фільми, вироблені фізичними та юридичними особами держави-агресора.

Нацрада попередила телеорганізації, що буде ретельно перевіряти випуски й ефіри на дотримання вимог, а порушників очікують передбачені законом заходи.

ua.news

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.