Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Юлія Тимошенко: У новому бюджеті мають бути передбачені пенсії не нижче 3094 грн

«Батьківщина» наполягає на тому, щоб мінімальна пенсія була не нижче за прожитковий мінімум, тобто не нижче 3094 грн, та пропонує це врахувати в бюджеті на наступний рік.

Про це заявила Юлія Тимошенко під час спілкування з мешканцями с. Плиски, перебуваючи з робочим візитом на Чернігівщині.

Лідер «Батьківщини» зауважила: законом передбачено мінімальний прожитковий мінімум, нижче якого не можна платити людям пенсії. Але попередня влада пішла проти закону та прав людини, адже в нас 71% пенсіонерів отримують менше 3094 грн, додала вона.

Це протизаконно, адже сама держава визначила, якщо платити менше, людина просто не виживе, а нашим пенсіонерам платять – і по 1300, і по 1400, і по 1600 грн, наголосила політик.

«Якщо новий президент стоятиме на позиціях захисту людей, то він мусить притягнути їх за те, що вони 5 років людям платили менше, до кримінальної відповідальності. Вони просто винищували людей», – переконана Юлія Тимошенко.

Голова партії нагадала, що якраз зараз відбувається процес формування бюджету на наступний рік: «Ми запропонували зробити так, щоб бюджет передбачив той мінімальний рівень, закладений законом, і нижче якого не можна платити (якщо людина має невеликий стаж роботи)».

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.