Среда , 24 Апрель 2024
Общество

Експерт: Пенсійний Фонд все більше тоне в боргах

За перші чотири місяці 2019 року фактичні видатки Пенсійного фонду перевищили планові на 8,9 млрд грн. Це відбулося через індексацію пенсій та виплату одноразової допомоги по пенсіях, починаючи з весни.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

У березні, за даними Офісу з фінансового та економічного аналізу у ВР, виник дефіцит ПФ у 4,8млрд грн, а в квітні вже в 5,2млрд грн. При цьому зростають як доходи власне самого пенсійного органу, так і витрати державного бюджету, який дотує солідарну пенсійну систему. На цей рік планувалися витрати Пенсійного фонду в розмірі 408млрд грн. При цьому вони не враховували індексацію пенсій та одноразові виплати. За рахунок ЄСВ буде покриватися 265 млрд грн, а 143 млрд грн є дефіцитом. Хоча треба зазначити, що цього року надходження від Єдиного соціального внеску, більше, ніж прогнозувалося. 
При цьому станом на 1 травня ПФ не повернув, взяті в борг на Єдиному казначейському рахунку, 4млрд грн. Більша частина цих грошей припадає на січень цього року. З вересня заплановано збільшити витрати на виплату пенсій ще на 2,5млрд грн і тоді щомісячні витрати Фонду складуть більше 35 млрд грн за старими планами, які необхідно ще корегувати через березневу індексацію.
А це означає, що Україні, як повітря, необхідно збільшувати темп зростання економіки, щоб і виплачувати зовнішні запозичення та пенсії одночасно. Їх розміри складають $5,5млрд – на підтримання існуючої пенсійної системи та $15,7млрд – виплати за зовнішніми боргами.

 

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.

Почему не стоит говорить человеку “Будь здоров”? Объяснение психолога

Когда люди слышат что кто-то чихнул, зачастую все отвечают ему "Будь здоров",...