Субота , 28 Вересень 2024
Прапор Угорщини
Світ

Угорщина посилила свою армію танками Leopard 2A7HU нової версії, поставленої Німеччиною

Міністр оборони Угорщини Крістоф Салай-Бобровницький оголосив, що Німеччина поставила його країні нові танки Leopard 2A7HU, що збільшило їхню загальну кількість у збройних силах Угорщини до 24 одиниць.

Міністр оборони Угорщини Крістоф Салай-Бобровницький оголосив, що Німеччина поставила його країні нові танки Leopard 2A7HU, що збільшило їхню загальну кількість у збройних силах Угорщини до 24 одиниць, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Army Recognition.

Постачання танків є частиною масштабної програми з модернізації угорських збройних сил, яку було розпочато кілька років тому з метою оновлення армії та підвищення її боєздатності. Постачання танків проходило з 25 серпня по 28 вересня 2024 року.

Ці танки призначені для 11-го танкового батальйону 1-ї бронетанкової бригади, яка поступово виводить із експлуатації застарілі танки T-72M1. Крім танків Leopard 2A7HU, угорський уряд у 2018 році також замовив п’ять ремонтно-евакуаційних машин WiSENT 2, три мостоукладачі Leguan 2HU, 12 танків Leopard 2A4 для навчання, а також 24 самохідні артилерійські системи PzH 2000.

Загальна вартість цих поставок оцінюється в 1,6-1,8 мільярда євро, а їхнє завершення заплановано на кінець 2028 року. Ці кроки покликані значно підвищити обороноздатність Угорщини та забезпечити більш ефективне ведення бойових дій у сучасних умовах. Угорщина висловила невдоволення критикою Байдена на адресу Орбана.

Угорщина отримує підтримку від Європейської Комісії.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Фінляндія хоче розмістити штаб сухопутних військ НАТО за 100 км від кордону з РФ

У Північній Європі планують створити штаб сухопутних військ НАТО, який розмістять у...

Ізраїль відхилив пропозицію про тимчасове перемир’я з “Хезболлою”

США та Франція запропонували Ізраїлю тимчасове припинення вогню в Лівані, проте міністр...

Росія створила в Китаї секретний проект з виробництва військових дронів

Росія розробила та розпочала виробництво безпілотників у Китаї для використання у війні...

Отдых в Грузии с детьми — идеальный вариант для семейного отпуска

Приближается долгожданный отпуск, а вы не знаете, где его провести?