Неділя , 19 Травень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 20–21 травня: теплий вікенд для теплих зустрічей з близькими

Температура повітря в більшості областей країни прогнозується від +22 до +26 °С.

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні по всій Україні нарешті буде по-справжньому теплою, хоча місцями пройдуть дощі та навіть грози.

Погода в суботу 20 травня

Температура повітря в більшості областей країни прогнозується від +22 до +26 °С. При цьому можливі короткочасні дощі з грозами — не забувайте парасольки і не витрачайте даремно час на складні зачіски зранку.

На півдні, південному сході та сході України буде хмарно з проясненнями, але без опадів і по-літньому тепло — +25…+28 °С. До речі, у всіх ботсадах уже розцвіли розкішні півонії — саме час для романтичних фотосесій!

Погода в неділю 21 травня

У неділю карта опадів кардинально зміниться. Так, дощі з грозами пройдуть практично у всіх південних, південно-східних та центральних областях України, а в Києві та решті регіонів день буде хмарним, але без опадів. Найтепліше буде у Херсонській, Одеській та Запорізькій областях — +25…+27 °С, на решті території — +22…+25 °С.

Якщо планів на кінець тижня у вас поки що немає, пропонуємо відзначити відразу два міжнародних свята — День чаю і День випічки! Чим не привід для душевного чаювання у колі родичів і близьких друзів?

Погода в понеділок 22 травня

Новий тиждень розпочнеться з незначного зниження температури. На Луганщині та Донеччині прогнозується +19…+21 °С, на північному сході повітря прогріється до +21…+23 °С, на решті території країни очікується +24…+26 °С.

Погода на початку тижня буде дощовою у Харківській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській та Херсонській областях, в інших регіонах — мінлива хмарність без опадів.

Алергени: триває цвітіння берези

Пилок берез усе ще осідає на вікнах і балконах, тому рекомендуємо алергікам встановити захисні сітки з функцією «антипил». Провітрювати кімнати найкраще після дощу, коли концентрація алергенів у повітрі мінімальна.

Народні прикмети та вірування

Якщо рано-вранці 20 травня побачите зграї ластівок у небі, знайте — це чудовий знак: рік точно буде щасливим для вашої родини! Бджоли на акації цього дня обіцяли багатий урожай, а місяць, що «висить» рогами вниз, — хорошу погоду найближчими тижнями.

Дощ на Івана Довгого, 21 травня, обіцяв багатий урожай грибів восени. А ще цього дня наші пращури спостерігали за горобцями: якщо ті закопувались у придорожній пил, очікували сильних вітрів.

Leave a comment

Залишити відповідь

Related Articles

Які безкоштовні ліки можуть отримати українці та де їх взяти?

Мешканці української держави мають право на отримання безкоштовних лікарських засобів.

Скільки десятків тисяч гривень може коштувати стара лялька?

Деякі іграшки, яким багато років, особливо це стосується різних ляльок, можуть стати...

Анатолій Шкрібляк: Фонд “Надія” передав медичне обладнання для східної України

Фонд "Надія" разом з Анатолієм Шкрібляком та благодійним фондом Дениса Парамонова надали...

Скільки українців дивляться російський YouTube? Дані статистики

Жителі української держави продовжують дивитися контент, який створюють жителі Російської Федерації, або...