П’ятниця , 17 Травень 2024
ГоловнеСуспільство

Прогноз погоди на вихідні 10–11 грудня: в Україні потеплішає та задощить

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідні буде дощовою на всій території України, а термометри навіть уночі покажуть плюсову температуру.

Погода у суботу 10 грудня

Суботні плани може зіпсувати негода. В усіх областях України пройдуть дощі, а на Волині можлива злива.

Щодо температури, то на вихідні помітно потеплішає. Так, в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях повітря прогріється до +10…+12 °С, у східних, центральних та західних областях країни термометри покажуть +6…+9 °С. У Київській, Вінницькій, Чернігівській, Житомирській та Сумській областях температура повітря становитиме близько +3…+5 °С.

Уночі у північних та центральних областях країни очікується близько 0 °С, на сході та півдні — до +3…+6 °С.

Погода в неділю 11 грудня

Недільна погода практично нічим не відрізнятиметься від суботньої. У Запорізькій, Сумській, Чернігівській та Житомирській областях удень стовпчики термометрів піднімуться до +8…+11 °С, у Донецькій та Дніпропетровській — до +7…+9 °С, Харківській, Хмельницькій та Вінницькій — до +6…+8 °С . У західних регіонах, на Волині, Луганщині та Буковині очікується +4…+7°С.

Перевірте наявність та справність парасольок — дощову погоду синоптики прогнозують у всіх регіонах України. Найінтенсивніші опади очікуються у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Погода у понеділок 12 грудня

Погода на початку тижня буде такою ж, як і на вихідні. На півдні України термометри покажуть +9…+11°С, у Дніпропетровській та Запорізькій областях — +8…+10°С, у Київській та центральних областях — +6…+9°С, на сході — +6…+7° С, у Чернігівській та Сумській областях – +4…+6 °С. У західних регіонах країни буде найпрохолодніше — близько 0 °С.

На більшій частині території України пройдуть дощі, а на Закарпаття, в Івано-Франківську, Тернопільську, Чернівецьку, Хмельницьку, Львівську, Волинську та Рівненську області прийдуть снігопади.

Народні прикмети та вірування

10 грудня наші предки підставляли обличчя вітру, що дме з півночі, — вважалося, що він може забрати з собою усі негаразди та смуток. Якщо дим із комина йшов стовпом угору, незабаром готувалися до морозів, а якщо голосно цвірінькали горобці, навпаки, чекали на потепління.

Різка відлига 11 грудня обіцяла сильне похолодання найближчим часом, а зграї ворон і галок, що кружляють у небі, — снігопади.

Leave a comment

Залишити відповідь

Свежие новости

Погода

Related Articles

У Волинській області БЕБ виявило торговців контрабандою

Детективи БЕБ викрили групу контрабандистів.

Скільки українців дивляться російський YouTube? Дані статистики

Жителі української держави продовжують дивитися контент, який створюють жителі Російської Федерації, або...

РФ знову обстрілює Харків, цивільних просять перебувати у укриттях

ЗС РФ увечері 14 травня знову почали наносити атаки по Харкову.

У РФ розповіли про втрати на кордоні з Україною

Росія втратила на кордоні з Україною прикордонників Федеральної служби безпеки.