Вівторок , 30 Квітень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 6–7 квітня: з грозами, зливами та пиловою бурею

Особливо відчують це на собі жителі північних, деяких центральних і західних областей — тут очікуються сильні дощі та пилова буря.

Погода в суботу 6 квітня

У суботу на більшій частині території країни буде хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі з грозами пройдуть у всіх областях країни, крім Херсонської, Донецької, Луганської та Запорізької. Сильні зливи очікуються в Київській, Вінницькій, Львівській, Полтавській, Чернігівській і Сумській областях.

Попри дощ, буде тепло. На сході, в центрі та на півночі повітря прогріється до +15…+17 °С (уночі на сході — до +3 °С, на півночі та в центрі — до +5…+7 °С). У західних та південних областях термометри вдень покажуть +16…+19 °С, уночі — +7…+9 °С.

Погода в неділю 7 квітня

У західних областях небо виясниться, дощів не очікується. На решті території можливі короткочасні невеликі дощі. Температура вдень на півночі та в центрі становитиме +15…+17 °С (уночі — +7 °С), на півдні, сході та заході країни — +16…+18 °С.

Жителям північно-західних областей синоптики рекомендують у неділю виходити з дому лише у разі нагальної потреби — тут знову очікується пилова буря. Особливо великі неприємності вона може завдати людям, які страждають на алергію і хронічні захворювання бронхолегеневої системи. Щільно закривайте вікна та двері, зволожуйте повітря в оселі, використовуйте сольовий спрей для носа, пийте більше звичайної чистої води.

Погода в понеділок 8 квітня

Новий квітневий тиждень розпочнеться зі змінної хмарності, опадів не передбачається. У більшості регіонів термометри покажуть удень +19…+21 °С (уночі на сході — +6…+8 °С, у центрі та на півночі — +9…+11 °С). У південних регіонах, на Буковині та в Запорізькій області погода на початку тижня буде ще теплішою — до +21…+23 °С (уночі — +10 °С).

Народні прикмети та вірування

Якщо ніч із 6 на 7 квітня була теплою та ясною, наші предки більше не чекали на похолодання та нічні заморозки — вважалося, що весна вже остаточно вступила у свої права. Дощі вдень 6 квітня «прогнозували» мокре, але врожайне літо. А ясна погода обіцяла дуже раннє літо.

Похмуре небо 7 квітня віщувало холодне літо, а незвично висока для квітня температура повітря — осінь із ранніми заморозками. Особливо раділи цього дня сильному вітру, якого вважали провісником багатого врожаю зернових.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Чого ніколи не роблять успішних жінок?

Успішна жінка не просто два слова, як у суспільстві дехто вважає.

Усі українці мають право на безкоштовне протезування: куди слід звертатися?

Усі громадяни української держави, а не лише учасники бойових дій мають право...

Які звичайні речі викликають гострі напади алергії?

Телевізійний лікар Сара Каят розповіла про те, які речі провокують напади чхання...

Рослини, які здаються невинними, але насправді небезпечні

Деякі існуючі рослини в саду можуть мати у своєму складі отруту.