Пятница , 19 Апрель 2024
Спорт

“Шахтар” сенсаційно переміг “Реал” у Лізі чемпіонів

Реал-Шахтар / фото REUTERS

Донецький “Шахтар” у 1-му турі групового етапу Ліги чемпіонів на виїзді обіграв мадридський “Реал”. Команда Луїша Каштру здобула перемогу з рахунком 3:2.

“Шахтарю” довелося проводити цей матч без ряду гравців основного складу, які не полетіли в Мадрид через ситуацію з коронавірусом в донецькому клубі або травми, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на УНІАН.

“Реал” спочатку також грав без кількох основних гравців – Зінедін Зідан вирішив приберегти, зокрема, Серхіо Рамоса, не майбутній матч з “Барселоною”. Але в другому таймі Зідану довелося випустити Каріма Бензема, Тоні Крооса і Вініуса Жуніора.

“Шахтар” почав гру від оборони. “Гірники” впевнено діяли біля своїх воріт і розраховували на контратаки. Свій перший шанс “гірники” не використали (Марлос не реалізував вихід один на один), але з другої спроби вийшли вперед. Віктор Корнієнко пробрався в штрафну “Реала” і зумів відпасувати на тітці, який завдав удару низом під штангу.

Ще через чотири хвилини “гірники” подвоїли перевагу. Рафаель Варан намагався перешкодити Дентіньо зіграти на добиванні після сейва Тібо Куртуа, але в підсумку переправив м’яч у власні ворота.

Перед перервою “гірники” довели рахунок до розгромного – класна атака за участю Манора Соломона і Тете завершилася точним ударом ізраїльтянина.

Після перерви “Реал” досить швидко скоротив відставання до мінімуму. Спершу Лука Модріч відзначився чудовим дальнім ударом, а потім Вінісіус Жуніор ледь вийшов на поле, як тут же відібрав м’яч у Марлоса, вбіг у штрафну і забив.

“Шахтар” свої моменти в другому таймі не реалізував. “Гірники” змогли забити тільки з офсайду.

У кінцівці “Реал” забив, але VAR скасував гол через положення поза грою у Вінісіуса.

“Реал” – “Шахтар” – 2:3

Голи: Модріч, 54, Вінісіус, 59 – Тете, 29, Варан, 33 (автогол), Соломон, 42

“Реал”: Куртуа, Менді, Мілітао, Варан, Марсело, Каземіро, Вальверде, Модріч (Кроос, 70), Родріго (Бензема, 46), Йович (Вінісіус, 59), Асенсіо

“Шахтар”: Трубін, Додо, Бондар, Хочолава, Корнієнко, Майкон, Маркос Антоніо (В’юнник, 90+4), Марлос, Соломон (Вітао, 90+1), Тете, Дентіньо (Судаков, 86)

Попередження: Асенсіо – Корнієнко

У другому турі “Шахтар” 27 жовтня прийматиме “Інтер”. “Реал “в цей же день На виїзді зіграє з “Боруссією” Менхенгладбах.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие будут результаты Олимпийских игр 2024? Мнение аналитиков США

Аналитики компании Gracenote сделали прогнозы относительно победителей медального зачёта на Олимпийских играх...

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...

Фьюри поразил фанатов перед боем против Усика

Обладатель пояса WBC в категории супертяжёлого веса показал упорные тренировки.