Четверг , 28 Март 2024
Спорт

В Мінспорту відбулось вручення дипломів Чемпіонів України з регбі 2020 року серед юнаків

Міжнародний жіночий рух «За сімейні цінності» вдячний Міністерству молоді та спорту України за увагу та підтримку дитячого регбі в Україні. Приємно, коли на державному рівні відзначають досягнення маленьких спортсменів!

Сьогодні в Міністерстві відбулось вручення дипломів Чемпіонів України з регбі 2020 року серед юнаків 2009 року та молодше та дипломів бронзових призерів Чемпіонату України в категорії U12.

Заступник міністра Матвій Бідний зустрівся з із тренерами та піклувальною батьківською радою найтитулованішого дитячого регбійного клубу «Київські соколи», які до своїх перемог на міжнародній арені додали ще і звання Чемпіонів України 2020 року.

 «Уміння ставити мету і досягати результату в мене з‘явилося ще в дитинстві, завдяки спорту. Ви на правильному шляху, який формує характер на все життя. Адже спортивні перемоги переростають у навичку досягати перемог і в професійному житті», – Матвій Бідний

Довідково:

Найтитулованіший дитячий регбійний клуб України

РК «Київські соколии»-переможець United World Games-2019, Клагенфурт, Австрія;

Viking CUP-2019, Ґетеборг, Швеція;

срібний призер Mini Rugby 6 Nations-2019, Вімеркато, Італія;

HSBC Rugby Festival Dubai-2020, Дубай, OAE;

бронзовий призер Чемпіонату України з регбіліг; чинний Чемпіон Києва з регбі та з регбі-7, переможець низки міжнародних турнірів.

Клуб заснований військовими на громадських засадах. Піклувальну раду очолює подружжя Олег Сморчков та Оксана Скляренко. Окрім спортивних досягнень дітей долучають до вивчення культурно-мистецької світової спадщини та історичних світових процесів на засадах патріотичного виховання.

Клубом вперше в Україні започатковано поєднання спорту та історичних подій. Двічі на рік відбувається матч-реконструкція присвячений подіям Другої світової війни за участю дитячих регбійний команд міста Києва, що відтворює матч ув‘язнених в концтаборах, які за допомогою, отриманого від Червоного хреста регбійного м’яча, підтримували моральний дух полонених.

Команда в міжнародних турнірах популяризує українські традиції, залучає світові дитячі регбійної команди та їх батьків до ознайомлення із традиціями нашої Батьківщини, що сприяє ствердженню позитивного іміджу України.

За участі Оксани Скляренко, мами капітана команди Чемпіона України, відбуваються етнографічні майстер-класи для гравців РК «Київські соколи» та гравців команд із різних країн світу.

Дитячий спорт популяризує не лише здоровий спосіб життя, загартовує характер, а формує моральні та етичні риси характера; стверджує позитивний імідж Україні на дитячий міжнародній спортивній арені.

Клуб підтримується міжнародним жіночим рухом «За сімейні цінності» вже не перший рік, а у 2020 РК «Київські соколи» розпочали, за підтримки жіночого руху, популяризацію регбі у школах м. Києва, Київської області. На базі досвіду клубу, створеного батьками для власних дітей, вийшов підручних для майбутніх тренерів та вчителів фізкультури «Перші кроки в регбі», який дозволяє долучитися кожному активному вчителю до вивчення азів цього олімпійського виду спорту на уроках фізичної культури, а у разі зацікавленності створити свою регбійну команду.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Фьюри поразил фанатов перед боем против Усика

Обладатель пояса WBC в категории супертяжёлого веса показал упорные тренировки.

Доминация “Шахтёра”: абсолютная победа над “Минаем”

Донецкий "Шахтер" смог победить закарпатский "Минай" в 21 туре украинской Премьер-лиги.

Печальное завершение: “Прометей” проиграл “Бургу” в четвертьфинале Еврокубка

Слобожанский "Прометей" проиграл французскому "Бургу" во время плей-оффа Европейского кубка 2023-2024.