Неділя , 19 Травень 2024
Спорт

На візит до складної команди Італії: збірна України сьогодні зіграє складний матч

Цього вівторка, 12 вересня, українська національна команда у Мілані буде змагатися проти італійської команди у рамках кваліфікацій до Євро-2024.

Для “синьо-жовтих” збірна Італії стала важким опонентом, адже з 8 зустрічей тільки двічі завершилися нічиєю, а решта – поразками.

Кадр з попередньої гри між командами України та Італії, яка відбулась 10 жовтня 2018 року в Генуї. На фото зображені: Роман Яремчук (№18), Микита Бурда (№5) і Джорджо Кьєлліні (№3). Джерело: zbirna.com

Перша зустріч між збірними України та Італії відбулась 29 березня 1995 року у Києві. Тоді, у рамках кваліфікації до Євро-1996, Україна програла італійцям 0:2. Два голи для команди Італії, яку тоді очолював Арріго Саккі, забили Ломбардо та Дзола. Реванш відбувся 11 листопада 1995 року в Барі і завершився з рахунком 1:3 на користь Італії. Цікавим моментом було те, що українці відкрили рахунок завдяки Полуніну, але потім Раванеллі забив два м’ячі, а успіх збірної закріпив Мальдіні.

Після цього на наступну зустріч довелося чекати майже 11 років. У 2006 році під керівництвом Олега Блохіна Україна 2 червня у Лозанні зіграла внічию проти команди Італії під керівництвом Марчело Ліппі (0:0). Але 30 червня у чвертьфіналі Чемпіонату світу в Гамбурзі українці поступилися італійцям з рахунком 3:0. Відкривав рахунок Дзамбротті, а потім Тоні забив два голи у ворота Шовковського.

7 жовтня 2006 року Рим приймав масштабний матч між збірними України та Італії. На стадіоні зібрались 60 000 вболівальників, щоб побачити одне з протистоянь у рамках відбору до Євро-2008. Якщо тренер України був відомий – Олег Блохін, то Італію представляв новий головний тренер — Роберто Донадоні. Результат був на користь «Скуадра Аззура»: 2:0. Обидва м’ячі були забиті за короткий проміжок часу. Оддо забив з пенальті, після чого Тоні додав ще один. У відповідному матчі у Києві 12 вересня 2007 року Ді Натале вразив ворота українців двічі, але Шевченко зумів забити гол престижу.

29 березня 2011 року Київ став ареною товариської гри між цими командами. Юрій Калітвінцев очолював українську команду, а Чезаре Пранделлі був на чолі італійців. Два українці, Федецький та Ощипко, представляли клуб «Карпати». Італійці знову були сильніші завдяки голам Россі та Матрі, рахунок — 2:0. Через сім років, 10 жовтня 2018 року, команди знову зустрілись у Генуї. Гра закінчилася з рахунком 1:1 під керівництвом Андрія Шевченка та Роберто Манчіні. Після того, як Бернардескі вів господарів вперед, Малиновський зрівняв рахунок. За всю історію протистоянь, українці забили італійцям 3 м’ячі, отримавши 15 у відповідь.

З нагоди нової гри між командами в Мілані, захисник Микола Матвієнко може зіграти свій 60-й матч за національну збірну України. А збірна України має шанс зіграти свій 50-й нічийний матч у великих турнірах: на чемпіонатах Європи, світу та в Лізі націй.

Leave a comment

Залишити відповідь

Related Articles

Анонс бою Вуса проти Ф’юрі, ставки букмекерів і де дивитися?

18 травня розпочнеться бій українського боксера Усика проти Ф'юрі.

Тренировки в армейской обуви: эффективность и безопасность

В вопросах военной подготовки нельзя полагаться исключительно на кардио или силовые упражнения.

Костюк обіграла третю ракетку світу та вийшла до півфіналу WTA 500

Тенісистка українського походження Марта Костюк під час турніру WTA 500, який проходить...

Які будуть результати Олімпійських ігор 2024 року? Думка аналітиків США

Аналітики компанії Gracenote зробили прогнози щодо переможців медального заліку на Олімпійських іграх...