Понеділок , 28 Жовтень 2024
"Метинвест"
Різне

У “Метінвесті” розповіли, скільки стабпунктів на лінії фронту потрібно ЗСУ

Компанія "Метінвест" Ріната Ахметова побудувала перший в Україні та єдиний у Європі підземний госпіталь для ЗСУ, який приймає до 100 поранених на день.

Компанія “Метінвест” Ріната Ахметова побудувала перший в Україні та єдиний у Європі підземний госпіталь для ЗСУ, який приймає до 100 поранених на день, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на PolitExpert.

Госпіталь розташований далеко від фронту та глибоко під землею, що дозволяє лікарям проводити операції без необхідності транспортувати поранених, заощаджуючи дорогоцінний час. Однак, за словами операційного директора “Метінвесту” Олександра Мироненка, таких шпиталів необхідно щонайменше 20 лише вздовж лінії фронту, а для рівня бригад і батальйонів потрібно ще сотні подібних об’єктів.

Госпіталь був побудований за кошти “Метінвесту”, які коштували компанії 20 млн грн. З них 7 млн ​​грн було витрачено на медичне обладнання, а 13 млн грн – на будівництво та зміцнення сталевих конструкцій. Мироненко підкреслив, що компанія не може фінансувати такі проекти сама і необхідна підтримка держави для масштабування ініціативи.

Європейські аналоги госпіталів не підходять для умов війни в Україні, оскільки розташовані над землею та вразливі для авіаударів. Тому життєво важливі об’єкти мають розміщуватись під землею для захисту від російських бомбардувань. З початку війни “Метінвест” направив 7,7 млрд грн на підтримку України, з яких 4,1 млрд пішли на допомогу ЗСУ у рамках ініціативи “Сталевий Фронт”. Метінвест на підтримку: 10 мільйонів гривень техніки прямують на фронт у Донецьку.

“Метінвест” та Денис Силантьєв допомагають Херсонській області”.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Росіяни активно штурмують Селидове: що відбувається на фронті

Покровський та Курахівський напрямки залишаються найнапруженішими ділянками фронту, з найбільшою активністю ворога...

Україна презентувала другу Білу книгу: Єрмак розповів подробиці

Україна представила другу Білу книгу “Реінтеграція дітей, які пережили депортацію та примусове...

Дозвіл на зброю і не лише: у “Дії” з’явиться 6 нових послуг

У додатку “Дія” незабаром з’являться нові послуги, включно з відображенням дозволу на...

Westinghouse сприятиме будівництву нових атомних блоків в Україні

Компанія Westinghouse висловила готовність підтримати розвиток атомної енергетики в Україні та брати...