Субота , 27 Липень 2024
Різне

Гіперплазія простати (аденома простати) Особливості та причини розвитку патології

Незважаючи на те, що патологія не схильна до онкологічного переродження, вона призводить до суттєвого погіршення функціональності органу.

Аденома або гіперплазія простати – це розростання тканин передміхурової залози, яке має доброякісний характер. Незважаючи на те, що патологія не схильна до онкологічного переродження, вона призводить до суттєвого погіршення функціональності органу. Простата відіграє важливу роль у підтриманні дітородної функції, адже виробляє секрет для забезпечення рухливості сперматозоїдів.

Тому аденома передміхурової залози суттєво впливає на статеве життя чоловіка і потребує своєчасного лікування. Можна виділити наступні причини розвитку хвороби:

  • порушення гормонального фону в період чоловічого клімаксу (андропауза);
  • застійні процеси у простаті через припинення або непостійність статевого життя.

Важливо зазначити, що вироблення соку простати здійснюється постійно, а еякуляція сприяє ефективному виведенню надлишків. Тому варто слідкувати за інтимною стороною життя навіть у поважному віці.

Симптоматичні прояви аденоми

Гіперплазія передміхурової залози проходить три стадії розвитку, на кожній з яких наростає інтенсивність симптоматичних проявів. Запідозрити наявність хвороби можна за наступними симптомами:

  1. нерівномірність струменя сечі через тиск на сечовий міхур;
  2. часті позиви до випорожнення сечового міхура, особливо у нічний період;
  3. неповне випорожнення та біль при сечовипусканні;
  4. поява домішок крові у сечі.

Аденома суттєво погіршує якість життя, може призвести до ниркової недостатності, гідронефрозу та інших супутніх хвороб сечовидільної системи. Тому вона потребує оперативного звернення до клініки для огляду та призначення індивідуального плану лікування.

Лікування гіперплазії передміхурової залози

Трансуретральна резекція простати дозволяє видалити уражені тканини без розрізів. Хірургічний інструмент вводиться через уретру з подальшим видаленням видозмінених структур. Для  чоловіків важливою є можливість збереження органу, особливо при бажанні вести подальше активне статеве життя.

Введення хірургічних інструментів через уретру дозволяє не травмувати тканини та уникнути крововтрати. Це дає можливість пришвидшити реабілітаційний період та мінімізувати перебування у стаціонарі. Більша частин відновлювального процесу проходить в домашніх умовах з дотриманням рекомендацій лікаря. На тілі не лишається видимих післяопераційних рубців та шрамів.

Чоловікам не варто боятись оперативного втручання, адже процедура проходить за сучасними стандартами. Результатом стає позбавлення від фізичного та психологічного дискомфорту, повернення до повноцінного життя з можливістю нормального безболісного випорожнення сечового міхура.

Джерело: сайт bilyak.com.ua.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Яке комбо збирати у Hamster Kombat 26 липня?

Гравці проекту Хамстер Комбат розпочали пошуки нового комбо із карт. При знаходженні...

Який шифр Морзе вводити до Hamster Kombat 26 липня?

Гравці Хамстер Комбат розпочали пошук нового кодового слова. За його допомогою вони...

Что такое матрасы-топперы?

Матрасы-топперы — это тонкие накладки, которые кладутся на основной матрас для повышения...

Які Комбо карти у Hamster Kombat збирати 24 липня?

Гравці проекту Хамстер Комбат розпочали пошуки нових Комбо карт. Вони допоможуть користувачам...