Пятница , 29 Март 2024
Политика

Арестовича захотіли вивести з ТКГ після скандалу з матами. Він пообіцяв новий “перформанс”

Представника України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Олексія Арестовича хочуть вивести зі складу делегації за те, що він образив користувача мережі у відповідь на прохання писати українською мовою.

Такий депутатський запит до президента України Володимира Зеленського у вівторок, 16 березня, ініціював нардеп Роман Лозинський. За його словами, в п’ятницю документ розглянуть у Верховній Раді України, написав парламентарій у Facebook.

“За порєбріком так будете спілкуватися, Олексію Арестовичу. Тут і про мову, і про мат. Ініціював сьогодні депутатський запит до президента Зеленського про відсторонення Арестовича з української делегації в ТКГ”, – повідомив Лозинський.

Сам Арестович відреагував на скандал, що розгорівся, на своїй сторінці у Facebook. Він назвав тих, кого обурив його стиль спілкування, “лицемірами” і пояснив, що відповів користувачу – за його словами, “боту” – “зрозумілою йому мовою”.

Представник України в ТКГ зазначив, що не є державним службовцем і тому не зобов’язаний писати на своїй особистій сторінці українською.

“Якщо буде моя “відставка”, відбудуться дві речі: у мене стане набагато більше часу, сил, коштів; у вас стане менше інформації з профільних тем. Окремим депутатам, які домагаються моєї “відставки”, я, в такому разі, надішлю пляшку шампанського – від сім’ї, яка давно забула, який я маю вигляд”, – пообіцяв блогер.

За словами Арестовича, якщо його не усунуть, він продовжить інформувати читачів про роботу ТКГ на офіційній сторінці делегації у Facebook.

“Я продовжу інформувати вас про діяльність ТКГ і політику у сфері національної безпеки і оборони, залишаючись при цьому зразком витонченості та дипломатичності – коли я говорю офіційно. А приватне – це художнє. Сподіваюся, перформанс вам сподобався. Це не останній”, – додав Арестович.

Обозреватель

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...