Вторник , 19 Март 2024
Политика

Понад 70% українців проти легалізації грального бізнесу в Україні – Сергій Євтушок

Намір Верховної Ради України щодо звільнення грального бізнесу від оподаткування та встановлення системи «відкатів» на видачу ліцензій свідчить про те, що робота парламенту спрямована на забезпечення корупційних інтересів зацікавленого кола осіб, 

а не на вирішення найбільш актуальних питань для суспільства як то зменшення тарифів для населення чи то забезпечення виконання соціальних програм для людей.

Про це у кулуарах Верховної Ради сказав народний депутат фракції «Батьківщина» Сергій Євтушок, інформує UAINFO.org.

«Фракція «Батьківщина» послідовно була проти легалізації грального бізнесу в Україні, адже вважає, що це матиме згубні наслідки для суспільства. Але Президент Володимир Зеленський вирішив інакше, повернувши це велике зло для людей», – сказав він.

За словами народного депутата, перш ніж легалізувати гральний бізнес в Україні, Президент України Володимир Зеленський мав би шляхом проведення Всеукраїнського референдуму запитати у людей думку щодо того, чи хоче суспільство повертати гральний бізнес.

«Відповідно до соціологічних досліджень, понад 70% українців чітко сказали про те, що вони проти легалізації грального бізнесу в Україні. Тому Президент Зеленський мав би негайно поставити питання про легалізацію грального бізнесу на Референдум, чого не було зроблено. Натомість нині закон щодо грального бізнесу за підписом Президента вже набув чинності», – обурився він.

Сергій Євтушок наголосив, що у порядку денному Верховної Ради України з’явився пакет законопроектів, який передбачає звільнення грального бізнесу від оподаткування та який покликаний узаконити незаконне призначення Кабміном керівника органу, який видає ліцензії гральному бізнесу. А також політик вказав на те, що легалізація грального бізнесу не принесе до державного і місцевих бюджетів очікуваних додаткових доходів.

«У порядку денному ми бачимо пакет законопроектів, який передбачає зменшення оподаткування для операторів лотерей утричі, для букмейстерських контор і казино – удвічі. Це – лобістські речі. Уявіть-но лишень, українці мали програти в ігрових залах 800 млрд грн, щоб бюджет отримав 4 млрд грн. Але насправді цього не станеться», – сказав він.

Особливу увагу Сергій Євтушок на те, що задекларованих владою очікуваних доходів не отримають саме місцеві бюджети.

«Наприклад, сплата за ліцензію йде виключно у державний бюджет, а від зменшення оподаткування операторів і різних букмейстерських контор недоотримають саме місцеві бюджети», – сказав він.

Сергій Євтушок сказав, що фракція «Батьківщина» буде звертатись до керівників ОТГ, аби спільними зусиллями не допустити згубних наслідків для суспільства від впровадження грального бізнесу в Україні.

«Який алгоритм для громад на місцях: це може бути проведення місцевих сесій із зверненням до Президента України, уряду чи Верховної Ради України. Також – проведення круглих столів із висвітленням проблематики на рівні громад за участі спеціалістів, лікарів і т.д.», – сказав він.

«З моменту підписання закону про Референдум, «Батьківщина» ініціюватиме створення ініціативних груп, щоб вимагати від Президента провести Референдум за народною ініціативою, де одним із головних питань стане легалізація грального бізнесу в Україні», – завершив Сергій Євтушок.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.