Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Віталій Кулик: Не перехоботам зі свинарчуками нас вчити патріотизму. Медведчук був частиною політичної архітектури, яку будував сам Петро Порошенко

“Я давно стверджував і продовжую стверджувати, що не перехоботам з свинарчуками нас вчити патріотизму. І тепер, коли були оприлюднені плівки Суркова-Медведчука, ця теза черговий раз знаходить своє підтвердження. Порошенко від початку залучив Медведчука до ведення переговорів з Москвою і надав тому “зелену вулицю” для ведення бізнесу з окупованими територіями та з РФ. Медведчук був ніяким не опонентом, а партнером Порошенка. Медведчука йому ніхто не нав”язував. Він з’явився в “розкладах” чи не відразу після обрання Порошенка президентом в травні 2014 році”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Віталій Кулик, інформує UAINFO.org.

“Те що Меркель офіційно запропонувала його в якості переговорника по обміну полоненими, це формалізація статусу, яка відбулася чи не на прохання української сторони в Мінську. Вже тоді виникло багато питань що робить Медведчук в ТКГ. Порошенку потрібно було зняти з себе відповідальність.

Медведчук не лише увійшов в групу переговірників від України (як уповноважений від СБУ), але і брав безпосередню участь в консультаціях щодо конструювання нової політсистеми для України. Влітку 2014 року запрацювала Конституційна Комісія, яка мала перезапустити конституційну реформу. Люди, які тоді працювали з КК, пам’ятають, як від оточення Медведчука до Комісії почали надходити різні федералістських “напрацювання”, виникати капітулянтські “проекти врегулювання” тощо.

Медведчук був частиною політичної архітектури, яку будував сам Петро Порошенко. Саме при Порошенку у Медведчука виникло більшість активів, які сьогодні опинилися під санкціями (97 компаній Оксани Марченко, наприклад); саме за Порошенка Медведчук зумів консолідувати медійні активи та створити пропагандистську машину, яка працює в інтересах країни-агресора.

Якщо вже говорити про самі “плівки”, то мова на них йде постачання електрики до Криму на умовах росіян. Там не про мир, а про бізнес. Бізнес на крові. І в цьому бізнесі присутній сам Порошенко.

І цим діям потрібно давати, якщо не правову, то, принаймні, адекватну політичну оцінку. Мені зараз будуть дорікати, що “атакувати порохоботів, в умовах реваншу ригів, не доцільно”; що це “розколює патріотичний табір” тощо. Але під вивіскою “єднання” нам знову хочуть впарити керуючу та направляючу роль “Євросолідарності” та Порошенка.

Користуючись протестами в справі Стерненка, ПЄС намагається нав’язати власні “послуги”, тим самим блокуючи появу нових точок консолідації. Порохоботи перетворюють патріотичну політнішу в гетто фан-клубу Порошенко, тим самим відбираючи загальну політичну перспективу та підриваючи базу спротиву тому самому реваншу, про який вони всі торочать”, – завершує Кулик.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.