Пятница , 29 Март 2024
Политика

Угорщина поскаржилась на Україну в НАТО: генсек Альянсу відреагував

Генеральний секретар Організації північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг сподівається що Угорщина і Україна зможуть врегулювати двосторонні проблемні питання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Столтенберг повідомив під час онлайн-прес-конференції за підсумками дводенного засідання глав МЗС країн-членів Альянсу, яке відбулося 1-2 грудня в режимі відеконференції.

Зокрема, його запитали, чи порушував сьогодні міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто питання обшуків в офісах угорської меншини на Закарпатті, і якою була реакція інших міністрів.

“Я не збираюся вдаватися в деталі засекреченого обговорення на міністерській зустрічі НАТО. … добре відомо, що існує двостороння суперечка між Угорщиною та Україною, і я сподіваюся, що обидві країни зможуть її врегулювати”, – наголосив Столтенберг.

Він вважає, що сьогоднішня зустріч демонструє здатність продовжувати зміцнювати партнерство Альянсу з Україною.

“Ми здатні надавати більше підтримки, і ми також можемо зустрічатися на міністерському рівні для обговорення питань, які викликають спільну стурбованість”, – додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Сійярто заявив, що поскаржився в НАТО і ОБСЄ через обшуки, проведені Службою безпеки України в офісах організацій угорської меншини на Закарпатті.

Обшуки в угорців: що відбулося на Закарпатті

30 листопада журналіст Віталій Глагола повідомив, що на Закарпатті співробітники СБУ влаштували обшуки у лідера партії КМКС (Партія угорців України) Василя Брензовича, а також у ще декількох осіб.

Кримінальне провадження стосується укладання фіктивних договорів угорських благодійних фондів. На думку правоохоронців, вони можуть завдати шкоди державній безпеці України.

Згодом Служба безпеки України підтвердила факт обшуків у функціонерів одного з благодійних фондів на Закарпатті. Правоохоронці також досліджують факти можливої діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...