Четверг , 25 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Парламентські слідчі викрили схеми, які не працювали би без потурання влади

Система відмивання грошей на рівні країни, яку прикриває влада, є причиною проблем в економіці країни. Парламентська слідча комісія викрила злочинні схеми і назвала причетних – тепер уся країна побачить, хто заважатиме притягненню їх до відповідальності.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Сьогодні створена всеохоплююча владна система, де задіяні митні, податкові служби, уряд, там абсолютно точно задіяна адміністрація президента. Бо не може бути, щоб бюджет щомісяця недоотримував від 25-35% податків, і про це ніхто не знав. Як людина, яка працювала прем’єр-міністром, скажу – якщо навіть на 1% недовиконаний бюджет, це вже є екстраординарна ситуація. А 25-35% – це крах бюджету. І причина його в тому, що йде неприхована відкрита система відмивання грошей з бюджету», – обурилася Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» наголосила, що тільки за три тижні парламентській ТСК вдалося викрити дані та показати конкретно, що з бюджету було вилучено на корупційній основі близько 40 мільярдів гривень.

«Якщо ці гроші сьогодні повернути та донарахувати – нам не потрібен буде цей принизливий меморандум з МВФ, нам не потрібно буде позичати гроші. Тому зараз постане інше питання – ми побачимо, хто був та залишається співучасником цієї схеми», – зауважила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко зазначила, що дані розслідувань ТСК вже передані в ДБР. «Батьківщина» та її представники у слідчій комісії, запевнила Голова партії, будуть і надалі перевіряти всі дані, аби повернути в бюджет кошти, які сьогодні потрібні країні.

«І тепер питання – чи буде це реально розслідувано в той час, коли все знаходиться під кураторством президента, бо в нього сьогодні абсолютна влада. Чи будуть названі конкретні прізвища, які за цим стоять, чи будуть вони притягнуті до відповідальності? Чи буде компаніям донараховано податок на додану вартість? Нам треба один раз розібратися та покінчити з усіма схемами – і на законодавчому рівні, і на рівні притягнення до кримінальної відповідальності», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".