Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Кіт Дейтон може стати послом США в Україні: робота у Росії та інші факти про нього

В Україні найближчим часом з’явиться новий посол США: ним скоріш за все стане Кіт Дейтон. Надзвичайного і Уповноваженого посла з Америки в Україну не призначали більше року. Що відомо про майбутнього посла Дейтона і його роботу в Росії?

24 канал зібрав біографічні дані та основні відомості із життя Кіта Дейтона. Серед найцікавішого – це понад пів життя, проведені на роботі у війську і посада у посольстві США в Росії.

Призначення посла США

Офіційно Україна не має повноцінного посла зі США від травня 2019 року. Нині обов’язки посла США в Україні виконує Крістіна Квін, цю посаду вона посіла в січні 2020 року. До неї обов’язки тимчасового повіреного США виконував Вільям Тейлор. Попереднім чинним послом США в Україні була Марі Йованович, вона обіймала цю посаду з 2016 року. Йованович була одним із ключових свідків у справі про імпічмент Трампа. 

На посаду посла США в Україні, окрім Дейтона, був ще один претендент – виконувач обов’язків помічника держсекретаря із європейських і євразійських справ Філіп Рікер. 

Дональд Трамп вніс на розгляд Сенату кандидатуру Кіта Дейтона 14 травня. Якщо Дейтона затвердить верхня палата Конгресу, він офіційно стане Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні.

Біографія Кіта Дейтона

Дейтонові 71 рік, має звання генерала-лейтенанта. Отримав ступінь бакалавра гуманітарних наук в Коледжі Вільяма і Мері, ступінь магістра історії – в Кембріджському університеті і ступінь магістра міжнародних відносин – в Університеті Південної Каліфорнії.

Більше половини свого життя, а це 41 рік, Дейтон віддав війську. Ще у 21 рік Дейтон почав службу у артилерійських військах, командував різними підрозділами, а потім перейшов на роботу в розвідку Міноборони Сполучених Штатів.

Пройшов війну в Іраці, зокрема був директором Групи з вивчення Іраку для операції “Іракська свобода”, очолював Управління стратегії.

Дейтон пройшов навчання на курсі офіцерів-країнознавців в Інституті з вивчення Радянського Союзу Сухопутних військ США.

Кіт Дейтон працював аташе з питань оборони у посольстві США в Росії. 

Дейтон вийшов у відставку 2010 року. Наразі він є директором Європейського центру з вивчення питань безпеки імені Джорджа Маршалла у Німеччині. З 2018-го Дейтон є стратегічним радником Міністерства оборони України від Пентагону.

Крім англійської, володіє російською та німецькою мовами

24tv.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...