Четверг , 28 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Нам потрібно негайно створювати систему захисту здоров’я всіх українців

Система охорони здоров’я має працювати так, щоб лікарі отримували гідні заробітні плати, а люди мали доступ до безкоштовних медичних послуг. Саме тому команда «Батьківщини» разом з усіма медиками, які розуміють, що відбувається, вимагають зупинити знищення системи охорони здоров’я і негайно розпочати запроваджувати страхову медицину.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ми завтра внесемо до парламенту всеосяжний, з урахуванням усіх деталей, законопроєкт про започаткування в Україні страхової медицини на всіх рівнях. Це досвід та практика розвинених країн світу. Здоров’я кожного українця має бути застраховане. Має бути забезпечене фінансування усіх медичних послуг для дітей, для працюючих людей, для безробітних та пенсіонерів», – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» пояснила, що фінансування мусить відбуватися щонайменше з чотирьох джерел: не лише внесків самої людини, а й коштів роботодавця, що має отримати відповідне податкове полегшення, а також коштів державного та місцевого бюджетів.

«Коли ми зробимо для людини таку страховку, яка має багатоджерельне фінансування, ми зможемо мінімум у чотири-п’ять разів підняти обсяг коштів, які спрямовуються на фінансування системи охорони здоров’я», – переконана Юлія Тимошенко.

Голова партії наголосила, що влада мусить припинити «вигадувати велосипед» та вести медицину шахрайськими манівцями псевдореформ, а почати піднімати охорону здоров’я, створити належні умови для роботи медиків та надати людям можливість отримувати якісні медичні послуги.

«Зарплата медиків повинна бути європейською, а кожна людина, незалежно від її майнового стану, повинна мати можливість прийти в лікарню та, не викладаючи всі гроші з кишень, отримати медичні послуги», – зауважила Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...