Пятница , 29 Март 2024
Политика

Айвазовська: Чи є шанс організувати вибори в ОРДЛО у відповідності до українського законодавства та міжнародних стандартів? Ні, за 6 місяців це не можливо

«Чергова хвиля дискусії про вибори на Донбасі одночасно з місцевими спровокована заявами керівника Офісу президента, указом щодо підвищення статусу перемовників. Переглянувши оновлений список делегації та політичної підгрупи дуже цікаво, що до неї не увійде ніхто з профільного комітету ВРУ, або КМУ, які працюють з питаннями місцевого самоврядування, чи виборів», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

«Чи можна у зв’язку з цим припустити, що в підгрупі говоритимуть виключно про амністію? Звісно, ні. Інтерес РФ та ОРДЛО в спеціальному статусі, а вибори – лише перехідний місток до них. Чи є будь-який шанс організувати вибори у відповідності до українського законодавства та міжнародних стандартів, зокрема, Копенгагенського документу… Ні, за 6 місяців це не можливо. Повторююсь, але вибори не є актом голосування, а можливість сформувати політичну позицію в умовах вільної та чесної конкуренції, якісної організації процесу, за результатами якого програш приймуть ті, хто програли та не ставитимуть під сумнів кінцевий результат.

Найбільше дивує і те, що коштів немає для організації процесу в регулярному, цивільному режимі. В бюджеті закладено менше половини суми, якої не вистачить навіть на мізерну оплату праці членів комісії. Вибори пост конфліктні потребують значних фінансових інвестицій на відновлення інфраструктури виборів, просвіту, підготовку, безпеку. Станом на зараз українське законодавство передбачає виключно офіційний бюджетний спосіб фінансування організації та адміністрування виборів. Іноземні громадяни та сторони не мають права фінансувати організацію виборів. Питання відкрите, чи хтось рахував хоча б приблизно, яка ціна цього питання?», – завершує Айвазовська.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...