Пятница , 29 Март 2024
Политика

Депутати прогулюють засідання комітетів навіть онлайн, – КВУ

30 березня Верховна Рада внесла зміни до Закону «Про комітети Верховної Ради України», якими дозволила під час карантину проводити засідання комітетів у форматі відеоконференцій. КВУ проаналізував присутність народних депутатів на засіданнях Комітетів, що відбулися у форматі відеозв’язку.

За даними КВУ частина депутатів прогулювали засідання комітетів навіть онлайн. Загалом, починаючи з 30 березня і станом на 1 травня, 15 комітетів бодай раз провели засідання у форматі відеоконференції, деякі – провели кілька таких засідань.

Всього за підрахунками КВУ у форматі відео відбулося 29 засідань комітетів, на яких народні депутати були присутні 406 разів, відсутні – 68 разів. Таким чином частина народних депутатів проігнорували засідання комітетів у форматі онлайн. В середньому в 17% разів депутати ігнорували засідання комітетів.

До прикладу, 7 квітня у режимі відеоконференції відбулося засідання комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, на якому були відсутні 7 народних депутатів (Василевська-Смаглюк О.М., Дубінський О.А., Горват Р.І., Колісник А.С., Козак Т.Р., Палиця І.П., Солод Ю.В.). Щоправда, на наступному засіданні 21 квітня більшість вказаних депутатів уже були присутні.

14 квітня у режимі відеоконференції відбулося засідання комітету з питань екологічної політики та природокористування, на якому були відсутні 5 народних депутатів.

10 квітня у режимі відеоконференції відбулося засідання комітету з питань аграрної та земельної політики, на якому були відсутні 4 народні депутати.

Загалом на майже кожному засіданні комітетів, що проходили у режимі відеоконференцій, були відсутні хоча б кілька народних депутатів. Випадки, коли були присутні 100% членів комітету, були поодинокими. Серед позитивів варто відзначити членів комітету з питань цифрової трансформації, які у повному складі взяли участь в двох засіданнях комітету під час карантину.

«Для того, щоб взяти участь в засіданнях комітету народним депутатам навіть не було потрібно виходити з дому, достатньо було взяти в руки смартфон. Однак і це виявилося нереальним для частини парламентарів. Пояснити об’єктивні причини відсутності депутатів на засіданнях комітетів у форматі відеоконференцій справді складно. Під час карантину показники присутності на засіданнях мали б бути близькими до 100%. Однак ситуація виявилася дещо іншою і загалом показала ставлення частини політиків до виконання своїх депутатських обов’язків і роботи в комітетах. Мова йде про кілька десятків народних депутатів, які ігнорували засідання комітетів навіть онлайн», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Інформація на основі аналізу офіційних веб-сайтів комітетів Верховної Ради.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...